Вижте тези тънкости при почистването на кожени дрехи

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Бъдете особено внимателни

За никого не е тайна, че не се препоръчва кожените изделия да се перат в домашни условия. Понякога обаче замърсяванията са толкова упорити, че конвенционалните методи и дори химическото чистене не са достатъчно ефективни.

В такива случаи бихте могли да се справите сами с проблема. Разбира се, това крие своите рискове, но не ви остава нищо друго, ако няма друг начин.

кожени дрехи

Перете на температура не по-висока от 30 градуса!

Прочетете внимателни тези правила:

Сигурност

За по-голяма сигурност използвайте специални препарати, които ще предотвратят деформацията на кожените изделия.

Можете да пробвате какво ще е действието на препарата върху кожата, като го пробвате на малка повърхност от дрехата – по възможност на скрито място.

Продукти за пране

Не бива да перете дрехите от естествена кожа с обикновен прах за пране. За целта се нуждаете от специален препарат за кожа, който ще я предпази максимално.

Правилно изпиране

Не е препоръчително да перете едновременно два кожени продукта. Ако едната дреха е с по-светла кожа, а другата – с по-тъмна, рискувате да оцветите по-светлата. За да избегнете подобни проблеми, добре е да използвате специални фиксатори за боя. Можете да се снабдите с тях от всеки магазин, който предлага продукти за кожа.

Перете на температура не по-висока от 30 градуса!

Пране на ръка

Накиснете дрехата в студена вода за един час, в която предварително сте прибавили специален продукт за пране на кожени продукти. Задължително се погрижете водата да покрива изцяло кожената ви дреха.

Един час след началото на накисването излейте водата и направете нов разтвор. Изперете дрехата. Изплакнете добре и я оставете да се отцеди.

Закачете дрехата на закачалка с широки рамене. Задължително сушете далеч от уреди за отопление в добре проветрено помещение или на открито, пише zajenata.bg.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар