8 ползи за здравето от Пилатес

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Пилатес като форма на упражнения са станали доста популярни с течение на времето. 

pilatesУникалната комбинация от спокойствие с укрепване изглежда е натрупала доста популярност. Ето някои ползи за здравето от Пилатес, които трябва да знаете.

  1. Пилатес е от полза за емоционалното ви състояние

Движенията на Пилатес ангажират ума ви. Всяка тренировка помага за увеличаване на концентрацията ви и ви позволява да се чувствате отпочинали през целия ден. Така помага за пълна релаксация и детоксикация на тялото и ума. Но е важно да го практикувате редовно.

  1. Осигурява гъвкавост

Пилатес предоставя пълна гъвкавост на гръбначния стълб и го прави много подвижен. Ако го практикувате редовно, ще предотвратите проблемите с болките в долната и горната част на гърба.

  1. Помага при координацията

С напредване на възрастта мускулите в тялото отслабват. Това води до загуба на равновесие при натоварване. Пилатес помага за укрепване на мускулите и костите в тялото.

  1. Намалява болката в тялото

Помага за облекчаване на болките в ставите и намалява възпалението в тях. Освен това намалява възпалението и сковаността на мускулите, причинени от спазми, като стимулира кръвообращението като цяло.

  1. Помага да сте във форма

Пилатес е по-добре за укрепването на организма и ви позволява да получите желаната форма, като насърчава здравословната загуба на тегло, ако се практикува ежедневно.

  1. Особено добри за корема

Пилатес упражненията стяга коремните мускули, намалява мазнините в коремната област, ако се практикува ежедневно.

  1. Помага за укрепването на организма

Сесийте от упражнения на Пилатес помагат да се чувствате енергични и ви кара да се чувствате добре като в същото време укрепва мускулите в тялото ви.

  1. Пълна релаксация на ума и тялотоо

Комбинацията от упражнения включва йога, което е добре за тялото. Половин час сесия от упражнения Пилатес може да ви помогне да сте здрави и усмихнати през останалото време.

Това са много интересни митове за тичането!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар