5 анти стрес съвета за заети домакини

Ако всеки ден отделяте поне 40 минути само за себе си, то ще имате силите и енергията да се справяте с много повече задачи от обикновено

стрес
За целта ви предлагаме 5 анти стрес съвета, които може да направите задължителни за изпълнение, но не само от време на време

ПЛАНИРАЙТЕ ДЕНЯ СИ

Обикновено стресът е в резултат на недобро планиране. Затова имайте подръка тефтер (или приложение за бележки в телефона си) и записвайте час по час какво имате да правите. Включете в плана и време за малко медитация или почивка.

ЕЖЕДНЕВНИ УПРАЖНЕНИЯ

Не е необходимо да се потите във фитнеса. Може да са малки движения, които да направите отстрани на бюрото си в офиса или докато режете салатата за вечеря. Движението обаче е изключително важно за борбата с ежедневния стрес.

СЪКРАТЕТЕ АНГАЖИМЕНТИТЕ СИ

Да, иска ви се да сте шесторъкия Шива, но от един момент нататък няма да сте полезни, ако вършите всичко под стрес. Затова съкратете някои от ангажиментите си, като започнете от тези, които са ви най-неприятни.

ПОДДЪРЖАЙТЕ ТЯЛОТО СИ

Мислете за храната като за грижа за вашето тяло. Ако сте много ангажирани, забравете за изтезанията с диети и гладуване. Правилото в такива ситуации е – избирайте „истински“, качествени храни и максимално сурови продукти. Чувството, че се грижите за себе си, ще ви се отрази антистресово.

ДИШАЙТЕ

Най-лесният и най-бърз начин да разтоварите стреса е да дишате дълбоко. Затворете очи, концентрирайте се, вдишвайте в продължение на 4 секунди, задържайте 7 секунди и издишвайте 8 секунди. Повторяйте по 8 пъти.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар