„Не” на бръчките!

Първите бразди по кожата ни предупреждават, че времето започва да оставя своя отпечатък. Днес съществуват адекватни мерки за конкретните проблеми – да ги приложим, за да не позволим на бръчките преждевременно да превземат лицето ни.

Когато сме свръхзаети
Сутрин се чувстваме уморени, а кожата ни е изгубила свежестта си.
Причини: Прекаленото натоварване в работата и безсънните нощи са виновни за посърването на тена ни. Стресът и недостатъчният сън водят до запушване на порите, появяване на тъмни кръгове около очите и изопване на чертите ни.
Разрешение: Крем, който подпомага естествената защита на епидермиса и възвръща свежестта на тена ни. Разработен с естествени екстракти и протеин, той благоприятства изграждането на кожни влакна и стяга кожата. Заедно с това се стимулира производството на колаген, а епидермисът се стяга и изглажда. Разбира се, преди нанасянето на крема не бива да забравяме да изчистим добре лицето си. За това най-подходящ е тоник, предназначен за тази цел, тъй като тоалетните млека в повечето случаи само отчасти почистват грима и насъбралата се прах.

Прекалено често правим мимически жестове
Имаме малки бръчици около очите, носа и по челото.
Причини: Дължат се на честите мимики. Най-напред те се появяват в зоната между веждите, после около очите, а понякога и от двете страни на носа. Движенията на мускулите и фибробластите (клетки, намиращи се непосредствено под кожата ни) са причина за преждевременната поява на бръчки.
Разрешение: Въпреки че кремовете не могат да въздействат директно върху мускулите, те стимулират част от клетките и по този начин благоприятстват подновяването на тъканите и улесняват синтеза на колаген, което от своя страна възпрепятства задълбочаването на бръчките. Така кожата ни е подсилена, а контурите и формата на лицето ни са реструктурирани.

Искаме да предотвратим появата им
Още не сме станали жертва на бръчките, но искаме да забавим максимално процеса на възникването им.
Причини: Преждевременното стареене се дължи най-вече на UV лъчите, тютюна, стреса и мръсния въздух. Всички те генерират свободни радикали, които увреждат клетките, тяхната мембрана, ДНК-то им и така стъпка по стъпка водят до появата на бръчки. И ако не можем да избегнем стареенето на кожата, бихме могли да се погрижим то да започне да слага отпечатъка си възможно най-късно.
Разрешение: Прехвърлили сме 25, но кожата ни е гладка. Наистина сме късметлийки, тъй като тази благоприятна за нас ситуация се дължи, от една страна, на генетичното ни наследство, а от друга, на добрата хигиена на живот, която спазваме. Конкретно можем да противодействаме, като с помощта на подходящи продукти подпомогнем кожата да си създаде автозащита и така да реагира срещу вредителите.

Обичаме да се излагаме на слънце
Още щом лъчите му се появят, бързаме да се възползваме от тях.
Причини: Слънцето е един от основните вредители за кожата ни и 80% виновно за остаряването й. Лъчите му атакуват клетъчната ДНК и епидермиса. Резултатът не се забавя: бръчките се появяват преждевременно, кожата ни изтънява и се изпъстря с петна.
Разрешение: Разбира се, в този случай, без значение от сезона, кремовете с UV защита са задължителни. Те се нанасят ежедневно. Но освен тях съществуват и много добри продукти, специализирани в борбата с петната, които придават на лицето ни блестящ тен и защитават кожата ни от неблагоприятното влияние на околната среда.

Добре е да знаем
Нощният крем е безценна защита. През нощта клетките на кожата ни имат нужда от повече енергия, за да се справят с агресорите, които са атакували епидермиса ни през целия ден. Ако той е загубил свежестта си, тогава задължително трябва да се погрижим за него, като вечер нанесем подходящ нощен крем.

Пилинг маска за свежа кожа. Съвременните продукти, предназначени зa почистване на кожата в дълбочина, са изключително удобни и практични за използване. Те не се разтичат, не щипят и съвсем леко опъват кожата, което оставя по-скоро чувството, че тя се изглажда, отколкото неприятно усещане. След изтичане на времето, указано в упътването, лицето се измива добре, а после се нанася хидратиращ крем. След използването на маската кожата е мека и нежна, а тенът възвръща свежестта си.

Как да се погрижим за околоочния контур. Кожата около очите ни се. нуждае от специални грижи, тъй като е 3 до 5 пъти по-нежна от тази на останалата част на лицето. Retin-Ox+ на RoC – крем за околоочен контур, е най- новата интензивна грижа в областта на борбата с дълбоките бръчки, специално създаден за чувствителната зона на тази област. Ефектът на естествено колагеново запълване намалява неприятните бразди, сенките и торбичките под очите.

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар