Вижте тази уникална рецепта за перфектно масажно масло!

Тази ободряваща маслена смес е не само благотворна за кожата, но е и ефикасно стимулиращо средство при липса на енергия.

Стимулиращо масажно масло

Продукти:

125 мл бадемово масло

2 с. л. масло от гроздови семки

10 капки евкалиптово масло

10 капки етерично масло от мента

10 капки етерично масло от розмарин

5 капки етерично масло от лимон

5 капки етерично масло от босилек

Инструкции:

Смесете всички съставки в тъмна стъклена бутилка и я затворете.

Поставете я на хладно място, далеч от пряка слънчева светлина. Разклатете преди употреба.

Ползи:

Евкалиптът и ментата имат загряващ ефект и прочистват горните дихателни пътища, което прави рецептата подходяща за хора с дихателни проблеми.

Видове масажни движения

Съществуват няколко вида масажни движения, като всяко едно действа по определен начин върху тялото:

ПОГЛАЖДАНЕ – Цялата длан се плъзга по тялото и се правят продължителни, плавни, гладки и широки движения. Масажът обикновено започва и приключва с поглаждащи движения.

В КРЪГ – С ръцете се правят кръгови движения, които обхващат големи зони, обикновено по протежение или напречно на мускулите на гърба, раменете, краката и ръцете. Това освобождава напрежението преди започване на същинския масаж.

МАЧКАНЕ – След отпускане на тялото с техниката на поглаждане идва ред на мачкането (петрисаж), което отпуска схванатите мускули и възли. Тези движения напомнят месене на тесто, като при тях се натиска и мачка енергично, което благоприятства изхвърлянето на токсини и позволява приток на свежа кръв, обогатена с кислород.

НАТИСК – Техника за дълбок масаж, при която масажистът използва па ците, кокалчетата на пръстите или долната част на дланите си, за да произведе силни, целенасочени, притискащи движения върху определени проблеми зони.

ПОТУПВАНЕ – Потупването или почукването е масажен похват, който се състои от редица отчетливи, последователни удари, които служат за стимулиране на кръвообращението и тонизиране на мускулите. Пример за такова движение е т. нар. „сечене“, при което се нанасят удари нагоре-надолу с външната, тясна част на дланите.

 

Масажът на лицето с лимфен дренаж запазва силен имунитет!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар