Най-добрите подмладяващи процедури за подмладяване около очите

При описанието на повечето маски за лице задължително има предупреждение да не се нанася на зоната около очите

Тя е специална и има нужда от по-особени грижи. А първите бръчки се образуват точно там, защото кожата е изключително тънка, липсва слоят подкожна мазнина.

Грижите включват старателно и стриктно почистване на всякакъв грим около очите вечер. Използването на специализирана козметика ще запази свежестта на кожата в тази област, защото е съобразена с нейната структура. През лятото носенето на слънчеви очила допълнително предпазва.

Домашни маски ще допълнят отлично грижите

Но те трябва да са съобразени с изискването на тази чувствителна кожа.

Много добре подхранват по 1 ч.л. бананово пюре и затоплено размекнато масло. С четчица или пръст нанесете под очите и оставете да действа 15 минути. Измийте с топла вода и нанесете овлажняващ крем.

Друг вариант е да смесите по 1 ч.л. масло от макадамия и течни витамини А и Е. Леко загрейте на водна баня за по-добър ефект, но температурата трябва да е комфортна за кожата. Напоете козметични тампони и ги сложете върху очите за четвърт час. След
това може да не миете, а да отстраните остатъците със суха салфетка.

Отлично заглажда бръчиците маска от 1-2 ч.л. пюре от авокадо и 1 ч.л. леко затоплен мед. Нанесете около очите и на други участъци, на които най-често се появяват мимически бръчици. Измийте след 15-20 минути.

Фруктовите киселини много добре стягат и овлажняват кожата

Праскови или манго са най-подходящи за тънката кожа около очите. Към 1 с.л. плодово пюре добавете и 1 ч.л. от ябълка. Сложете 1 ч.л. мед и няколко капки растително козметично масло, например бадемово. Маската може да използвате и за деколтето и шията. Дръжте я 20 минути, измийте с топла вода и сложете хидратиращ крем.

Отлично действа и компрес с алое. Към 2 ч.л. сок добавете 2-3 капсули рибено масло или омега-3.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар