Ботокс за коса? Защо и как да го използвате

Мръсен въздух, често боядисване, стрес, недостиг на витамини – всичко се отразява на косата


Да я заздравите и да върнете блясъка й помага ботоксът.

Лечебната процедура подобрява структурата на косъма, намалява трошливостта му и цепенето на край четат а. Въздействието се постига със специални препарати, които проникват в дълбочина, подхранват корените и стимулират растежа. Повечето се продават като две части – течна и концентрат, които се съединяват непосредствено преди употреба.

Сред активните съставки са кератин и колаген, шито запълват празнините в структурата на увредения косъм. Аминокиселините укрепват корените, нормализират водния баланс.
Хиалуроновата киселина поддържа нивото на овлажняване. Комплексът от витамини А, В, С и D действат на клетъчно ниво и правят косата по-устойчива на външни въздействия. Ефирните масла и екстрактите от растения дават блясък.

Още след първата процедура резултатът е видим, но при ботокса има ефект на натрупване – с всяко следващо третиране косата става все по-здрава.

Има два вида ботокс за коса – студен и горещ.

Първият възстановява изтощена и суха, приложим е в домашни условия. Резултатът от първата процедура продължава около месец и половина, но само при правилни грижи за косата.

Горещият ботокс се прилага в салон. След студения метод косата буквално се глади, за да се изправи и да стане гладка. Много добре укротява прекалено бухнала коса. Резултатът след първата процедура се задържа два и повече месеца.

За да си направите студен ботокс вкъщи, спазвайте стриктно всички указания от опаковката

Работете само с ръкавици.

Най-напред косата се измива със специален шампоан. Леко се подсушава със студен въздух или кърпа. Препаратът се нанася с шприц и се разпределя по цялата дължина на косата, като се започва 1 см над корените. Разресва се много добре, за да се отстрани излишният препарат. След това се издухва със сешоар в продължение на 20 минути,
но при не много висока температура. Според инструкциите на опаковката следва изплакване или нанасяне на укрепваща маска, която не изисква измиване.

Същият ред се спазва и при горещия ботокс. След нанасяне на препарата той се фиксира няколко пъти с уред, който изправя косъма.

За да запазите ефекта по-дълго, трябва да спазвате определени правила:

• Две седмици след боядисване на косата не правете ботокс.

• Три дни след това не мийте косата и не я стилизирайте. Така всички вещества ще се усвоят напълно.

• Използвайте щадящи безсулфатни шампоани.

• Всеки път след миене сушете със сешоар.

• Допълнително хидрати-райте косата с подхранващи маски на растителна основа.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар