Тези рецепти с глицерин ефективно омекотяват ходилата

Ти лайф за Лекува

Ходилата са загрубели, кожата се люпи, не може да си позволите да носите сандали. А красивите летни чехли са направо мираж!

Глицеринът ще ви помогне да ги направите меки и красиви. Той съдържа многоатомен спирт, които в естествено състояние се среща в зехтина и кокосовото масло. Има хигроскопични свойства, което означава, че притегля водата и я задържа в себе си. Затова винаги се използва, смесен с вода.

Маската с глицерин може да съдържа различни компоненти, които ще засилят ефекта й. Но преди това задължително напарете краката и отстранете старателно мъртвата кожа. Най-
лесната ваничка е с вода и глицерин. Но може да добавите в нея билково масло, мляко, мед.

Комбинацията с оцет дава много добър резултат

Най-добре е да използвате натурален ябълков. Смесете 4 части глицерин и 1 оцет. Намажете краката и обуйте полиетиленови чорапи. След час измийте и изтрийте много добре ходилата с груба цзтривалка.

След това направете маска. Сипете 1 ч.л. глицерин в 3 ч.л. вода. Разбъркайте и добавете 1 жълтък. Намажете краката, увийте ги с найлон и след 30-40 минути измийте с топла вода.

Полезни са и плодовите маски

Смесете глицерин и вода в съотношение 1:2, добавете пюре от кисел плод (киви, портокал, грейпфрут, 1 ч.л. лимонов сок). Разбъркайте добре и разнесете по ходилата за 30 минути.

Ако кожата на краката е много суха и раздразнена след депилация, смесете 1 ч.л. глицерин, 60 мл вода и 1 таблетка ацетил-салицилова киселина. Маската действа успокояващо и овлажняващо.

Мощно средство при напукани пети е смес от по 1 с.л. мед и зехтин (или прасковено масло), 1 ч.л. глицерин и 20 мл вода. Намажете ходилата, обуйте памучни чорапи и спете така.

Когато разполагате с повече време, си направете маска от 1 настъргано парче картоф, 30 мл мляко, 1 жълтък, 1 ч.л. мед, 1/2 ч.л. глицерин и каквото и да е базово масло. Трябва да я държите на краката минимум 3 часа. След това измийте с вода и нанесете подхранващ крем.

По-кратка е процедурата с 1 настъргана кисела ябълка, сварена за 10 минути в 50-70 мл мляко. Охладете и добавете 50 мл смес от глицерин и вода (1:2). Измийте ходилата след половин час.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар