Кои витамини ви дават енергия и помощ при отслабването?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Семейството на витамините от B-комплекс подкрепя метаболизма на мазнини, въглехидрати и протеини.

При отслабването трябва да използвате добавки, които не са синтетични, а са на растителна основа или от естествени вещества. Витамините са от съществено значение за поддържането на енергия и насърчаване на загубата на тегло.

Витамин В-5

Витамин B-5 или пантотенова киселина е част от съществен коензим, който генерира енергия от мазнините, протеините и въглехидратите. Той е особен ключ в синтеза на мазнини, като например холестерола и стероидните хормони. Поддържането на адекватни нива на енергия и метаболизиращите мазнини може да допринесе за успешното отслабване. Адекватен прием на витамин B-5 е 5 милиграма на ден. Хранителните източници включват авокадо, кисело мляко, прясно мляко, пилешко месо, сурови гъби и сладки картофи.

Фолиева киселина

Фолиевата киселина или витамин B-9 е водоразтворим витамин с решаваща роля в реакциите, необходими за метаболизма на ДНК, РНК и аминокиселините, основата на протеините. Протеините са необходими за растежа и здравината на мускулите.  Препоръчителната дневна доза е 400 микрограма. Хранителните източници са обогатените зърнени храни, портокаловия сок, лещата, спанака, боба, макаронени изделия и ориз.

Витамин В-12

Витамин B-12 е само един от В-комплекс витамините, които съдържат в структурата си металните йони на кобалт, от където идва другото му име – кобаламин. Той играе важна роля в синтеза на хемоглобин и за производство на енергия от мазнините и протеините. Всички тези процеси могат да допринесат за загубата на тегло и повишаване на енергията на организма ни като цяло. Препоръчителната дневна доза е 2,4 микрограма и хранителните източници включват месо, риба, миди и птици. Вегетарианските диети изискват добавянето на витамин B-12, като за целта се приемат достатъчно количество от неговите не живитонски източници.

 

Отслабване не се прави с глад!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар