Динята съдържа всичко необходимо, за да победи лятната горещина!

Искате ли да утолите жаждата си и да засилите тялото си с ликопен и витамин A?

Динята има всичко това, което е необходимо, за да победите жегата в жаркото лято. Тя е добър източник на витамини C и А, които ни предпазват от болести. Чудно вкусни, утоляващи жаждата, охлаждащи със своите водни електролити, те държат тялото ни хидратирано, което е най-важното условие за здраве през лятото.

Ликопен

Динята съдържа мощния антиоксидант ликопен. Той има доказан опит в борбата с различни видове рак – рак на простатата, рак на гърдата, рак на белия дроб и рак на дебелото черво. Динята е лидер по съдържание на ликопен сред пресните плодове и зеленчуци. Изненадващ е фактът, че динята е единствения плод, който съдържа по-високи концентрации на ликопен, отколкото всеки друг пресен плод или зеленчук.

Намалява кръвното налягане

Някои от аминокиселините в динята (аргинин) допринасят за релаксация на кръвоносните съдове, което нормализира кръвното налягане. Компонентите на калий и магнезий в динята също помагат за намаляване на кръвното налягане.

Увеличава имунитета

Високата концентрация на витамин С в динята дава тласък на имунната система.

Здравето на очите

Динята е чудесен източник на лутеин, който е известен защитник на очите. Изследванията показват, че и други комплексни витамини и съединения, открити в динята, могат също да спомогнат за засилване на очите и предотвратяване на свързаните с възрастта очни заболявания като макулна дегенерация.

Отслабване

Динята е без мазнини, но помага на производството на енергия. Тя е богата на витамини от група В, считани за важни за производството на енергия, включително В1 и В6. Поради това, тя дава сила на тялото. Плюс това тя съдържа естествена захар, която също поддържа нашата енергия.

Съдържа алкална вода

Динята е основно 92% алкална вода. Можем да кажем, че алкалната вода е много полезна за стомаха ни, особено за тези, които страдат от язва. Когато топлината на летните дни ни карат да чувстваме жажда, диняте е безопасната алтернатива на приема на енергийни напитки. Тъй като тя съдържа голямо количество вода може да ни хидратира докато енергийните напитки съдържат кофеин, който е диуретик и лесно може да ни дехидратира.

 

Ето храните, с които ще сте здрава и по-красива!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар