8 неща, които никога не трябва да казвате на работното място!

Очевидно е, че по време на работа вие ще имате много ангажименти и едва ли ще имате възможността да обръщате внимание на начина, по който говорите или как се държите.

Но знаете ли, че начинът, по който се държите с вашите колеги и вида на поведението до голяма степен определя как хората гледат на вас и на производителността ви?  Това, което казвате и как говорите с хората около вас изгражда образа ви и е пряко свързан с вашата кариера. Следователно, вие трябва да гледате, преди да скачате, и да мислите преди да говорите. Само тук и сега ще разберете кои са основните неща, които никога не трябва да казвате по време на работа!

1. Това не е моя работа

Всеки знае, че това „не е твоя работа”, но след като сте били помолени да го направите значи има основателна причина за това. Или вие изпълнявате дейността по-добре от всички наоколо, или шефът ви иска да прецени дали това е така. Приемете го така – това е още един шанс да покажете, че сте добър.

2. Няма проблем

Ако сте направили нещо за някого по време на работа и той ви каже „благодаря“ , вие никога не трябва да отговаряте „няма проблем“.  Когато казвате „няма проблем“, това винаги означава, че благодарността на колегата не се равнява на стойността на вашите усилия. Вашето изявление може също да бъде погрешно изтълкувано, че вие винаги сте готов да правите това за него. Така че, ако ви кажат „благодаря“, отговорете просто „Моля” !

3. Ще се опитам

Вашият шеф не иска да опитате, а работата да се свърши. Вие не сте на обучение, че да се опитвате. Когато казвате така за работа, която ви възлагат говори, че не сте уверен в себе си и имате ниско самочувствие.

4. Мразя го / я

Разбираемо е, че при работа с голям брой хора в една организация не всеки ще се окаже супер полезен и приятелски настроен. Винаги ще има хора, които са сърдити, раздразнителни, груби и ненужно претрупани. Вие ще ги мразите  – бъдете сигурни в това. Но никога не можете да го казвате – вие сте на работа, както и той или тя! Няма да вземете да възпитавате хората по свой образ и подобие!

5. Ето как се прави

Ако това е начина, по който вие правите нещо, то това не означава, че това е начина, по който всички трябва така да го правят. Стандартна процедура за извършване на дадена дейност е просто набор от насоки. Но може да има по-прости, по-лесни или по-бързи начини да се свърши нещо. Вие трябва да бъдете достатъчно широко скроени и да приемате нови идеи и процедури, които да доведат до промяна в стила на работа.

6. Не мога да направя нищо по въпроса

Винаги има нещо, което можете да направите по всеки проблем стига да искате. Когато на работа казвате – „не мога”, това винаги означава „не искам”! Е, очаквайте скоро да ви освободят или по-добре напуснете сами!

7. Аз съм твърде зает

Вие никога не са твърде заети. Ако има работа, тя трябва да бъде свършена. Вие трябва да бъдете доволни от работата, която имате и ако нещо допълнително се изпречи на пътя ви, обяснете ситуацията и поискайте помощ вместо да се произнасяте категорично без хората да разбират какво имате предвид.

8. Вие хора сте…

Никога не се обръщайте към колегите си от екипа с някакви определения като  „Вие хора сте…“, защото това е един вид обида за целия отдел. Такива обиди се разпространяват като горски пожар сред колегите и няма да мине много време, вие ще се славите като човек, който не уважава своите колеги. А това винаги означава да си търсите друга работа!

 

 

Това са няколко много тъпи въпроси, които се задават на интервю за работа

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар