Знаете ли как да се погрижите за тялото си с канела?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Канелата не е само ароматна подправка, но е и много полезна за намаляване на теглото стига да знаете как да я приготвите и комбинирате.

Прочетете нашите предложения.

Мед и канела

Рецептата за комбиниране на мед и канела включва – половин чаена лъжичка канела и една чаена лъжичка мед. Добавете ги към една чаша вода и ги сварете. Изпийте половината от коктейла рано сутринта преди закуска, а другата половина в края на вечерта, преди лягане. С тази програма вашият метаболизъм ще се ускори сутринта преди да ядене, както и след като сте яли на вечеря. Съставките на мед премахват гъбичките и бактериите в храносмилателния тракт, така че комбинацията прави още по-здравословна рецептата за отслабване.

Чай от канела

Този чай може да ви помогне в режима за отслабване. В 200 мл вода се слага 1 пръчка канела или една чаена лъжичка канела на прах. Кипва се водата и се оставя 15 минути да кисне, след което се прецежда през гъста цедка или тензух. Най-доброто време да се пие чай е рано сутрин, преди закуска, тъй като това ускорява метаболизма ви и изгаря калориите, които се консумират през целия ден.

Поръсване на храните

Хората, които не харесват напитки с вкус на канела могат да изберат да поръсват 2 ч.л. канела върху храната си всеки ден. Канелата може да бъде вкусна с настъргани ябълки, върху бананите, овесената каша или мляко.

Полезна за диабетици

Според американското министерство на земеделието, изследователи са провели изследване върху 60 пациенти, на които са били давани някъде от половин до 2 ч.л. канела всеки ден, за да се определи какъв ефект ще има върху хората с диабет тип 2. Резултатите показали, че се стабилизира техния глюкозен метаболизъм и естествените нива на производство на инсулин, което от своя страна има ефект за загубата на тегло. Тъй като мастните клетки в коремната област на тялото са силно чувствителни към повишените нива на инсулина, стабилизиращите ефекти на канелата върху нивата на инсулина помага за намаляване на мастните клетки в тази част на тялото.

 

Използвайте тези 5 подправки, защото са лечебни!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар