Пийте бяло вино! Предпазва от болести!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Бялото грозде съдържа високи нива на антиоксиданти – съединения, които осигуряват полезни ефекти върху здравето.

Антиоксидантите

Учени от Университета в Анкара са изследвали чрез сравнение ползите от бяло и червено вино. Изследователите установили, че червеното вино и червения гроздов сок, за които е доказано, че съдържат високи нива на антиоксиданти – не защитават клетките от окисление повече от ефектите на бялото вино.

Превенция на заболяванията

Проучванията,  анализиращи ефектите от бяло вино върху конкретни заболявания, са установили, че неговото съдържание на антиоксиданти е ефективно за предотвратяване на заболяване на белия дроб и рак на гърдата. През 2002 г. изследователи от Университета в Бъфало, Факултета по медицина са установили, че умерената консумация на бяло вино подобрява здравето на белия дроб. През 2010 изследователи от Университета на Уисконсин установили, че бялото вино предпазва клетките от рак на гърдата еднакво добре, както и червеното вино.

От него няма махмурлук

Различни съставки, които са химически странични продукти от алкохолна ферментация, причиняват махмурлук. Те са отговорни за по-голямата част на вкуса, аромата и цвета на алкохолните напитки. Бялото вино съдържа по-ниски нива на конгенери в сравнение с червеното вино, защото концентрацията на химическото вещество е по-висока в тъмните алкохолни напитки. Пиенето на бяло вино може да ви помогне да избегнете главоболие, гадене и раздразнителност след няколко часа– т.е махмурлук.

Съдържание

Бялото вино освен антиоксиданти съдържа фосфор, калий и флуорид. По-сладките бели вина съдържат повече калории, но сухите бели вина са съвсем нискокалорични.

 

10 страхотни коктейли за празниците!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар