Това са 8-те най-важни тайни за отслабване!

Загубата на тегло може да бъде сложен процес. Но има много тайни, които ще ви помогнат да изминете по-лесно пътя към постигане на заветната цел.

Ето най-важните от тях!

1. Намерете хранителни заместители

Здравословната балансирана диета се състои от витамини, протеини и въглехидрати през деня. Можете да заместите вечерята с плодове. Всички храни, които ядете след седем вечерта ви добавят директно килограми към тялото. Включете за вечеря плодове, които са богати на вода  – пъпеши, цитрусови плодове и папая.

2. Правете малки закуски

Малките хранения с плодове или богати на протеини и богати на фибри храни, могат да направят само добро на организма ви. Не стойте дълго време гладни, за да не преяждате при хранене три пъти на ден.

3. Кажете да на хидратацията

Няма заместител на водата! Всеки ден пийте най-малко два литра, за да изхвърляте токсините от тялото си. Това ви държи хидратирани и също ви позволява да не се уморявате.

4. Яжте бавно

Като се храните с малки порции, имате достатъчно време да дъвчете бавно храната. Колкото повече я задържате в устата си, толкова повече улеснявате смилането от стомаха.

5. Не пропускайте закуската

Закуска не е нещо, което можете да пропуснете! На закуска яжте като цар. Здравословната закуска предпазва да не се отдадате на по-тежки храни на обяд и вечеря.

6. Ограничете солта

Не трябва съвсем да изхвърляте солта от употреба, тъй като тя съдържа натрий, който е от съществено значение за правилното функциониране на организма. НО! Трябва да намалите консумацията до количеството, което задоволява нуждите на здравия организъм, а и храната е по-вкусна със сол. Имайте предвид, че има вече много доказателства, че солта е повече полезна отколкото вредна.

7. Упражнения при всеки удобен момент

Отивате на работа – не пропускайте да потичате или да ходите бързо. Спрете колата на разстояние от офиса и се разкършете с тичане и скачане до там. Попаднали сте в задръстване? – тонизирайте мускулите си, излезте от колата и направете няколко клякания, подскоци, раздвижване!

8. Не бъдете мързеливи!

Нали знаете, че можете да отслабнете дори с малко повече активност и така постепенно ще свикнете да губите тегло всеки ден! Започнете с малките „неудобства” – сложете дистанционното на телевизора по-далеч, за да станете при вземането му. По време на рекламите ставайте, разходете се до кухнята или тоалетната, изпийте чаша вода. Слизайте и се качвайте по стълбите по-често.

Ще се изненадате колко бързо се свиква с обща активност в ежедневието и как веднага тялото ви започва да изглежда и да се чувства по-добре!

7 напитки, които можете да пиете, докато отслабвате!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар