Това са храните, с които ще живеете 100 години!

Всички ние искаме да живеем дълго и да се наслаждаваме на живота до краен предел.

Добре дисциплинираният и здравословен начин на живот осигурява дълголетие. Особено важно е каква храна поемате. Ето кои храни ще ви помогнат да живеете по-дълго.

Ябълки

Ябълките са не само сочни и вкусни, но са пълни с мощни антиоксиданти, които се борят с раковите клетки. Кората съдържа кверцетин, който помага на организма да се бори срещу образуването на кръвни съсиреци. Ябълките също помагат за понижаване на лошия холестерол и са най-подходящи за жени по време на бременност, а също и менопаузата. Те са известни като четката на червата, защото помагат за премахване на всички отпадъци от червата. Така че, ако искате да живеете по-дълъг живот, яжте поне една ябълка всеки ден.

Копър

Семената от копър са богати на витамин А, калций, калий и желязо. Те помагат в борбата срещу всички видове вирусни заболявания като настинка, кашлица, треска и кожни заболявания. Пазят костите здрави и то за дълъг период от време. С копър премахвате запек и е страхотна подправка за таратор.

Боб

Почти всички видове боб са страхотни за храносмилателната система. Той помага за отстраняване на излишната мазнина и лепкавите отпадъци от червата, като по този начин ви държи далеч от стомашни проблеми. Бобът помага за предотвратяване на рак на дебелото черво и е велик в контролиране на кръвната захар, холестерола в кръвта, както и високото кръвно налягане.

Ядки

Някои ядки са чудесни за организма, тъй като те не само осигуряват храна, но също подпомагат функцията на сърцето. Бадемите и орехите дори се предписват от лекарите за пациенти с диабет и сърдечни заболявания. Орехите са богат източник на омега-3 мастни киселини и имат повече антиоксиданти, отколкото всеки друг вид ядки. Те също помагат за контрол на захарта в организма, правят силна имунната система и по този начин ще ви помогнат да живеете по-дълго.

Яйца

Яйцата се знае, че са богати на протеини. Но знаете ли, че те съдържат вещество, наречено холин, което помага на мозъка да помни? Така че с напредването на възрастта, за да не губите спомените си, яйцата ще ви помогнат. Не само това, те също съдържат каротин, който помага на очите да бъдат силни и здрави за дълго.

Чесън

Той е една от най-важните храни, предназначени за по-дълъг живот. Има свойството да бъде велик антикоагулант в кръвта, което помага на сърцето да бие добре и го държи далеч от болести. Чесънът увеличава добрия холестерол в организма и е най-добър, когато се консумира суров.

Мляко и млечни продукти

Млякото се разглежда като цяло за храна на дълголетници. Една чаша мляко всеки ден те държи далеч от бръчки, крехки кости и нокти, и слабост. Ако не се чувствате комфортно с мляко, опитайте се да ядете извара, кисело мляко, мътеница и тофу. Всички те са страхотни за храносмилателната система, а също и за имунната система. Млякото е добро за всички възрастови групи, но е задължително, когато започнете процеса на стареене. Една майка, която пие достатъчно количество мляко, ще бъде в състояние да роди здраво дете.

 

8-те най-богати на хранителни вещества храни на земята!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар