Как да нанасяш своя фон дьо тен?

Гримьорите твърдят, че перфектната основа е най-важното нещо в грима, и ние безрезервно им вярваме. Запознай се с твоя нов петстъпков план за действие, съставен от експертите в грима.

Забрави всички предразсъдъци по отношение на фон дьо тена! Доста вода е изтекла, откакто майка ти е използвала някой от онези, които стоят върху кожата като шпакловка. „Модерните текстури са леки като тези на хидратирашите кремове и флуиди“, ни уверява гримъорът на звездите Трой Сурат, който работи с Дженифър Допее.,Звездите изглеждат толкова добре върху червения килим, защото носят фон дьо тен. Именно той може да накара всяка кожа да изглежда перфектно“, казва визажистът. Ето как да накараш магията да проработи.

ЗА РАВНОМЕРЕН ТЕН НЕ СПИРАЙ ДО БРАДИЧКАТА!

СТЪПКА 1: ОТКРИЙ СВОЯ ЦВЯТ

„Тествай го върху че­люстта си и виж на дневна светлина дали ти пасва – съветва гуруто в грима Пат Макграт. – Нюансът е точен, ако се слива с цвета на кожата, без да го разтриваш.“ Да на­мериш верния тон сред изобилието от цветове и видове текстури, по­някога е трудна задача, ето защо Трой съветва да помолиш за съдей­ствие консултантите в магазина, които щети помогнат в избора.

СТЪПКА 2: ПОДГОТВИ КОЖАТА

За да бъде кожата твоето идеално платно за рисуване, трябва да е добре почистена и хидратирана. „Изчакай пет минути, преди да нанесеш фон дьо тена, за да може кремът да попие хубаво“, препоръчва Рейчъл Гудуин, която работи с Ема Стоун и Джесика Бийл. Ако искаш гримът ти да остане непокътнат през цялата нощ, задължително постави база под фон дьо тена. „Базата може да минимизира порите или да матира лицето“, казва Трой. За да изгладиш повърхността на кожата, използвай Instant Smooth Perfecting Touch, 52 лв., Clarins, a порите ще станат по-невидими с Pores по more Pore refiner, 93 лв., Dr Brandt.

СТЪПКА 3: ПРАВИЛНО ПОСТАВЯНЕ

Специалистите съветват да използ­ваш пръстите си, ако искаш съвсем леко покритие. Гъбите за фон дьо тен предлагат въз­можност за повече покривност и наред с това оставят точното количе­ство продукт върху кожата. В ежедне­вието си най-добре слагай фон дьо тен само върху Т-зоната или там, където се налага да прикриеш дефект, пъпка или зачервяване. За ху­баво и равномерно покритие разнеси добре навсякъде (из­бягвай околоочната зона), започни от средата и работи в посока навън. И не се увличай с наслояване­то преди някое ва­жно събитие, съпът­ствано със снимки, защото със съвре­менните дигитални фотоапарати няма опасност лицето да остане „измито“, както се случваше в кадрите на техните предшественици. Не забравяй, че малкото е повече!

СТЪПКА 4: НАНЕСИ КОРЕКТОР     

 „Ако го направиш преди фон дьо тена, рискуваш да нанесеш повече, отколкото има нужда“, казва Рейчъл. Освен това базата от фон дьо тен отдолу помага на коректора да се разнесе и да се слее с кожата по-гладко. Из­бери такъв, който е един тон по-светъл от този на кожата. „Ако сложиш твърде светъл, ще изглеж­даш изкуствено“, това е мнението на Пат. Използвай мал­ка заострена четка, за да покриеш само сенките под очите, които обикновено са позиционирани във вътрешния и външ­ния ъгъл на окото. Ако другите дребни недостатъци по кожата не са изчезна­ли напълно под фон дьо тена, постави малко коректор и върху тях.

СТЪПКА 5: ЗАВЪРШИ С ОЗАРЯВАЩА ПУДРА

Забрави старите матови пудри, кои­то оставяха лицето безжизнено и набрашнено. „Новите леки и прозрачни пудри, които пре­чупват светлината, придават жизненост и свежест на лице­то и същевременно елиминират омазняването“, казва Трой. Нанеси пудрата с W-образно движение на четката. Започни от едната страна на челото (близо до основата на коса­та), спусни надолу до бузите, нагоре към гърба на носа, пак на­долу до другата буза и отново нагоре към челото.

ОЩЕ НЕ СИ НАМЕРИЛА ТОВА, КОЕТО ТЪРСИШ?

Не се страхувай да смесиш два тона заедно. За фотосесии гримьорите си служат с 4-5 нюанса фон дьо тен, за да постигнат желаната основа. Специалистът 6 областта на грима Мери Говейа разчита изцяло на смесването и хубавото разнасяне на няколко близки нюанса, за да се постигне ефект на втора кожа. Използвай един тон по-светъл нюанс фон дьо тен от естествения ти тен и един по-тъмен. „Нанеси светлия нюанс върху челото, носа, скулите и всички тъмни участъци, а тъмния фон дьо тен – върху останалата част от лицето – съветва Мери. – Разнеси хубаво двата нюанса, за да прелеят плавно един 6 друг.“ А ние те съветваме да използваш фина плоска гъба за фон дьо тен, за да постигнеш по-естествен резултат.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни въвFacebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

 


b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар