7-те дребни гряха, които спасяват връзката ти

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Пссст! Знаеш ли кой е най-големият страх на партньора ти? Че може би си съвършена! Той може лесно да живее с недостатъците ти – смазва го постоянното ти старание всичко да е тип-топ. Затова изхвърли списъка с правилата на хармонично съжителство, които си наследила от мама, баба и сериалите, и най-спокойно се отдай на лъжи, мързелуване и наболи подмишници.

1.      ДА, МОЖЕШ ДА СЕ ЗАПЪНЕШ КАТО МАГАРЕ НА МОСТ

Типичната склонност на жената винаги да се грижи за сговора във връзката понякога доскучава и на най-отдадения съпруг или любовник. Тестостеронът иска да бъде изведен на разходка и оставен да потича, затова не бързай да се съгласяваш с него, когато спорите, дори да решиш, че всъщност той има право. Въоръжи се с инат и го накарай да се бори за съгласието ти – така ще бъде предизвикан да завоюва отказаните му позиции и ще се почувства наистина спечелил нещо, когато ти най-сетне (уж) си промениш мнението.  

2.      ДА, МОЖЕШ ДА ФЛИРТУВАШ

С КОКЕТСТВО И МЯРКА! МЪЖЕТЕ С НОРМАЛНО САМОЧУВСТВИЕ ИЗПИТВАТ ПРИЯТЕН ГЪДЕЛ ОТ ЗНАНИЕТО, ЧЕ ВСИЧКИ ДРУГИ „САМЦИ“ СЪЩО НАМИРАТ ПАРТНЬОРКАТА ИМ ЗА ПРИВЛЕКАТЕЛНА.

3.      ДА, МОЖЕШ ДА „ПРЕСКОЧИШ“ ГОТВЕНЕТО

Хората бързо свикват някой да се грижи за тях и започват да го приемат за даденост – досадно, но вярно. Старанието ти всеки път да го посрещаш с топла вечеря може да ви докара повече ядове, отколкото си заслужава. Младите жени понякога се фиксират върху такива символи на „домашно блаженство“ и се насилват да домакинстват дори в дните, които това съвсем не им е по сърце, след което подсъзнателно очакват някаква голяма проява на благодарност от мъжете си. Мъжете обаче невинно се наяждат и дори не предлагат да разтребят масата. Така този битов ритуал натрупва напрежение помежду ви, докато накрая ти си склонна да го обвиниш в най-тежки пороци, само защото се чувстваш едностранно натоварена с нещо, с което си се нагърбила по своя воля. Никой няма да ти даде почивка, ако не си я даваш сама. Колкото по-често му вдигаш и слагаш, толкова по- често той ще го очаква от теб и няма да изпада във възторг. (И не се заблуждавай – на негово място ти би се разглезила.) Затова, когато не ти се готви, излегни се на дивана, набери го и измъркай: „Мило, ще вземеш ли пица за вкъщи?“ Така той ще продължи да те възприема като нормален човек с леки пристъпи на мързел, а не като влюбен кухненски робот.

4.      ДА, МОЖЕШ ДА ДАВАШ ПРАЗНИ ОБЕЩАНИЯ

Понякога и ти, и той имате фикс идеи, които се опитвате да наложите на другия. Често истинският ти мотив не е да доведете идеята до конкретен резултат, а да се убедите, че желанията ви са важни за другия. Затова, когато той пак почне да те брънка да вземеш книжка, за да не го юркаш да те кара навсякъде, не го засипвай с (безспорно валидните!) причини, поради които не ти се шофира по българските пътища. Нито му привеждай аргументи като: „Как ти никога не пускаш пералнята?“ Не подозираш какво представлява твоят отказ да шофираш в неговата глава – може би му напомня за начина, по който другите му роднини го изнудват да ги вози навсякъде, или пък не разбира как може натискането на газта и гонките да не ти харесват. Нищо от това няма значение. Просто един-два пъти опитай спокойно да отвърнеш с: „Прав си, че ще бъде по-удобно, ако и аз мога да карам. Може би трябва да помисля за шофьорски курс.“ Не е нужно да се обвързваш с конкретни обещания – той ще усети, че зачиташ мнението му и вече няма да му е толкова спешно да пусне волана.

5.      ДА СЕ „ЗАПУСНЕШ“

Не си успяла да се гримираш, нито да си направиш косата. За маникюр – да не говорим. Спокойно. Мъжете забелязват тези неща само в началото. Господата във връзка наистина успешно се хипнотизират, че предпочитат „спонтанността“ пред „перфекционизма“ и „естествеността“ пред „нагласеността”.

6.      ДА, МОЖЕШ ДА СКРЪЦНЕШ СЪС ЗЪБИ

И мъжете обичат да бъдат оспорвани – тогава и те се чувстват ценни и в центъра на вниманието. Затова малките прояви на ревност (злобно коментарче по адрес на жена, която му се навърта, демонстрация на собственическо чувство в клуб) са допустими и дори добре дошли за самочувствието му (стига да не преливат в сълзливи сцени).

7.      ДА, МОЖЕШ ДА ЛЪЖЕШ

…или поне да спестяваш някои истини. Пълната прозрачност може да е добродетел при политиците и държавните институции, но психолозите откриват, че всъщност не е желателна в една връзка. Освен изтъркания рефрен „Всяка жена трябва да запазва малко мистерия“, съществуват и по-солидни доводи срещу тоталната откровеност. На първо място, никой не я понася. Тя е особено раняваща, когато идва от човек, на когото се стремиш да се харесаш с цялото си сърце. Не питаш ли приятеля си дали някаква дреха те прави дебела именно, когато се чувстваш действително понапълняла, с надеждата да чуеш не истината, а окуражение, че си все така харесвана? Второ, тоталната прямота често води до разочарования. Повярвай – мъжът с теб вероятно има доста романтична представа за миналото ти и за някои твои качества. Да му разкриеш абсолютно всичките си недостатъци и лоши мисли (дори и тези, които лесно би могла да маскираш), е като да му сервираш нарочно прегоряла храна, макар да си знаела точно кога да изключиш фурната. В любовта репутацията, която работи добре за теб, дори когато ти самата не си изрядна, е също толкова важна, колкото и в кариерата.

     Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар