Упражнения за след раждане

Ти лайф за Лекува

Раждането на бебе е голяма радост, но може да остави следи, които за една жена не са никак приятни. Но не мислете, че е невъзможно да се отървете от тях. След консултация с вашия доктор, започнете да правите някои прости упражнения, които ще ви помогнат да се върнете във форма, малко по малко. Не бързайте и не очаквайте бързи резултати, но тези упражнения ще ви помогнат да си върнете предишната форма.

Коремни преси
Легнете по гърба на пода със свити колене и пети, които лежат на пода. Поставете ръцете си зад главата или кръстосани върху гърдите си. Стегнете корема, като чели прибирате пъпа към гръбнака. Изправете се бавно напред с главата си, а след това плешките. Продължете, докато тялото ви оформи деветдесе градуса. Бавно легнете пак по гръб, но не се отпускайте напълно. Дръжте тялото леко повдигнато. Повторете 3 до 5 пъти.

Опори с единия крак
Застанете в позиция за лицеви опори, но опрете ръцете до лакти в пода. Дръжте гърба си и опашната кост в права линия, стегнете корема и повдигнете единия крак няколко сантиметра нагоре. Задръжте за пет секунди сле това сменете крака. Повторете 5-8 пъти.

Кръгове с краката
Легнете по гръб на пода с ръце в страни, дланите към земята. Приберете корема към гръбнака и повдигнете единия крак нагоре. Вдишайте и започнете да правите кръгове с крака си. Кръговете трябва да бъдат малки с размера на чиния. Завъртете по часовниковата стрелка и обратно десет пъти. Сменете крака.

Упражнения на Кегел
Кегел упражненията са лесни за правене и те са от много важно значение за запазването на тазовите мускули тонизирани и силни. За да разберете кои мускули стягате всъщност опитайте се да спрете няколко уринирането си. Мускулите, които се използват за да се спре уринирането са известни като мускулите на Кегел. За да изпълнявате упражненията на Кегел, трябва да стегнете тези мускули възможно най-стегнато и да започнете да ги отпускате бавно докато преброите до десет. Повторете десет контракции три или четири пъти на ден.

Също така, за да намалите теглото си трябва да се откажете от сладкишите и да намалите постепенно порциите. Използвайте продукти за стягане на кожата, с които да си помогнете да поддържате красива кожа, но бъдете сигурни, че те са безопасни за кърмачки.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар