Разделното хранене – най-безвредната диета

Здравето ни зависи от вида храна и начина на приемането й.

Разделното хранене в основата си представлява разделянето на храните в три групи, които при консумирането им се съчетават по определен начин. При „пристигането” на храната в стомаха ни се отделят определени стомашни киселини и ензими, които да я смелят. При различните храни те са различни. Когато се „струпат” няколко вида ензими и киселини, стомахът не преработва добре храната, което пречи на правилното им разграждане и предизвиква натрупване на токсини и сланини.

Съвсем лесно е – направете табличка в три колонки и попълнете.

Първа колона – протеини – яйчен жълтък, месо, мляко, млечни продукти, риба.

Втора колона – въглехидрати – зърнени храни, хляб и всички хлебни изделия, захар и захарни изделия, банани, фурми, смокини, картофи.

Трета колона – неутрални – плодове и зеленчуци, кафе, ядки и чай.

По време на едно хранене в никакъв случай не може да поглъщате храни от първата и втората колона. Това означава, че не можете да ядете картофи с месо, хляб с яйца, мляко със захар, пиле с ориз и т.н.

Първата и третата колона могат да се съчетават – като например месо със зеле, пилешко със салата и др.п.

Тази диета изключва консумацията на колбаси, пасти, пици, дюнери, газирани напитки, сокове с консерванти, бонбони, шоколад, бира, всякакъв алкохол. Позволява се само 1-2 чаши бяло сухо вино.

Също така е важно да знаете, че плодовете се консумират самостоятелно. Всяко хранене е отделено от друго най-малко 3 часа.

Изключително лесна и удобна система за хранене е разделното точно в този момент на начало на лятото и пълен пазар с всякакви зеленчуци – просто не съчетавате определени храни, а количеството храна няма значение. Можете да изядете цяло пиле наведнъж, стига да не е с картофи и бира! След три часа изяжте картофите и след още три часа изяжте плодовете, колкото можете да поемете!

Ако този материал ви е заинтригувал, можете да намерите много примерни рецепти в Интернет.

 

Чаша бира на ден против стрес!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар