За стройна фигура – храна според кръвната група

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Кръвната група на човека определя подходящото за него хранене

Здравето, дълголетието и стройната фигура се дължат на кръвната група и съобразеното с нея хранене.

Кръвна група 0

„Нулеваците” са преки потомци на най-далечните ни прадеди и тъй като прачовеците са се хранели главно с месо, мръвката е водеща в диетата на хората с нулева кръвна група. И досега те имат висок процент на киселинност в стомаха, отлична обмяна на веществата и са най-имуноустойчинви. Млечните продукти и ядките не са препоръчителни. В замяна на това всичко летящо става. Единственото забранено месо са тлъстата домашна шунка и сланината. Соята като заместител на мръвката не е препоръчителна.

Кръвна група А

Тя е доста близка по телесен строеж до нулевата, но се е появила преди около 25 000 години. На нея й подхождат повече растителните белтъчини в храната и всякакви морски дарове. Най-подходящи са соевите, бобовите, грудковите продукти, плодовете, зеленчуците и малко риба. Месо също може да се яде, но не от дивеч. Спокойно хапвайте всички видове хляб особено пълнозърнест.

Кръвна група В

Носителите на тази група също са древни – зародили са се между 15 и 10 хиляди години преди Христа. Те са „месари”, но строго подбрани – червена, а не бяла мръвка, т.е. пилешкото не се препоръчва, за разлика от пуешкото, вместо свинско – телешко или агнешко. Бялото месо съдържа вещество, което докарва на В групата проблеми със сърцето. Млякото е препоръчително, за разлика от ядките и бобовите. Плодовете и зеленчуците не са абсолютно задължителни.

Кръвна група АВ

Този тип е сравнително скорошен – съществува от 1500 години, затова са с по-чувствителни имунни системи. Хранителният им режим е механична комбинация от А и В типовете кръв. Еднакво им се препоръчват месо и млечни продукти. Трябва да са застъпени плодовете и зеленчуците, тъй като от тях се поемат растителни белтъчини. Ограничете месото! Стомашната киселинност на тази група е доста мижава.

 

Не прескачайте закуската!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар