10 малки „тайни”, с които съвсем лесно ще подпомогнете изкачването си по пътя към мечтаната фигура

1. Атакувайте целите си поетапно.

Ако искате, например, да свалите 10 – 15  килограма, първо си поставете по-лека задача – да свалите 2 или 3. Най-важното, с което трябва да започнете е искрената вяра, че ще успеете.  Преборването с относително лесна цел е изключително мотивиращо.

2. Изберете подходящия спорт.

Спортът, който практикувате трябва наистина да ви харесва и да ви развлича. Превърнете го в свое хоби. Не се стремете непременно към най-популярния спорт, а изберете този който на вас ви допада.

3. Ходенето пеша е полезно.

Ходенето не само ви помага да отслабнете, но ви зарежда. Подобрява дишането и метаболизма. Разходката на слънце и свеж въздух никак не са за пренебрегване. Научете се да ходите по-енергично с интензивни движения.

4. Отслабване чрез гладуване е нежелана крайност.

Свалянето на килограми чрез гладуване е прекалено агресивен метод, който не е толкова ефективен, колкото си мислят повечето хора. Постоянният глад е вреден и забавя метаболизма, което пречи и на отслабването. Не пропускайте основните хранения. Сега диетолози смятат, че е по-добре да се нахраните добре със здравословна храна, отколкото да подтискате глада и да рискувате да се наядете по-късно с големи порции, и то нездравословни.

5. Вода.

Поемането на достатъчно количество вода е много важно, когато искате да загубите излишно тегло. Водата помага за изчистване на организма от токсините. Не можете да постигнете ефективност без вода – не го забравяйте!

6. Мислете за това как бихте изглеждали след постигане на целта.

Психолозите казват, че ако всеки ден отделяте по малко време концентрирано да мечтаете за желаният от вас образ, то това ще се осъществи. Представяйте си как носите по малък размер дрехи и си повтаряйте непрестанно  – „Аз мога! Aз ще го постигна!”. Когато попълвате гардероба си, купете си по-малък размер дрехи. Това със сигурност ще ви мотивира допълнително.

7. Не се лакомете.

Преценете предварително какво количество храна ще ви е достатъчно и избягвайте да си досипвате. Яжте толкова, от колкото има нужда тялото ви, а не вашият ум. Не оставяйте очите ви да ви изкушат. Ако пък все още не се чувствате заситени не забравяйте, че на мозъка му трябва време преди да „почувства“, че сте сит.

8. Хранете се бавно.

От изключително значение е правилното хранене. Не бързайте да погълнете храната за “отрицателно“ време, яжте бавно с кратки почивки. Така ще дадете време на тялото ви да възприеме поетото количество храна, а и по- лесно ще се почувствате сити.

9. Изключете телевизора.

Според последните проучвания, докато гледате телевизия или извършвате каквато и да е друга  разсейваща дейност по време на хранене, вероятността да приемете повече калории от обикновено се увеличава с няколко пъти. Вместо това, по-добре сервирайте всяко ястие в отделна чиния и седнете спокойно да си го хапнете.

10. Винаги позитивно настроени.

Ядеш ли, когато си афектиран, ядосан или просто, когато ти е скучно и няма какво друго да правиш? Човек е склонен в подобно състояние да яде повече от колкото трябва. Постарайте се да изхвърлите от ежедневието този навик. Тялото ви не е виновно, че понякога скучаете или сте в лошо настроение. Вместо да  уплътните времето си с нещо сладко за хапване, обадете се на приятел или насочете мислите си в друга посока.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар