Вземете любимците си с вас на почивка

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Можете да изкарате чудесна ваканция заедно с любимеца си.

 

Съществуват хотели, към­пинги и ваканционни селища, които приемат гости, пътуващи с любимците си. Напишете „ваканция с домашни жи­вотни“ или нещо подобно в интернет търсачката и ще се убедите в това.

След въвеждането на паспорти за до­машните любимци имате право да извеж­дате животинките и в чужбина. Според правилника за пътуване с домашни лю­бимци можете да вземете със себе си ку­чета, котки — и дори порове — на вакан­ция в Европа и след това да ги върнете у дома, без да е необходима карантина.

Не забравяйте багажа на животин­чето

Ако вземате домашния любимец на почивка с вас, не пропускайте следните неща:

  • Здравен сертификат

Вземете такъв от ветеринарния лекар заедно с инфор­мация за всички ваксини и лекарства, които сте давали скоро. Ще ви бъде от полза, ако имате и телефона на лекаря под ръка.

  • Лекарства

Ако в момента давате ня­какви лекарства на любимеца си, уверете се, че сте взели достатъчно от тях, за да стигнат за пътуването.

  • Храна

Вземете достатъчно количе­ство от храната, която любимецът ви яде обикновено, освен ако сте сигурни, че там, където отивате, ще можете да я на­мерите. Рязката промяна в режима на хранене може да предизвика неприятна диария – което би било кошмарно, ако сте отседнали в хотел или на гости.

  • Комфорт и забавления

Не забравяй­те да вземете играчките, леглото и ако е възможно, малко пясък за тоалетна (за котката).

  • Почистете

Няма нищо по-неприятно от това да настъпите купчинка кучешки изпражнения. Те са потенциален риск за здравето, особено за децата. Така че кога­то разхождате кучето си, вземете в джоба си стар найлонов плик или пакет арома­тизирани салфетки и почистете.

 

Кучетата – не само приятели, но и лечители на човека

 

 НЯМА НАЧИН ДА НЕ СЕ ЗАСМЕЕТЕ :))

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар