Помислете за съседите преди да си вземете домашен любимец

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Те едва ли имат добро мнение за вас, ако кучето ви лае постоянно. Могат дори да ви осъдят да платите глоба, ако не се постараете да решите проблема. Ето няколко съвета как да постъпите:

  • Само вкъщи

Кучето ви сигурно не обича да го оставяте само, когато излиза­те, но трябва да свикне с идеята. Оставе­те го само в друга стая – първо за някол­ко минути, след това увеличавайте по­степенно времето – през различни части на деня. Отивайте при него чак след като е утихнало, а след това му дайте нещо вкусно за награда.

  • Намерете му компания

Ако трябва да оставите кучето само за по-продължи­телно време, уговорете се с някой съсед да наминава и да го извежда на разходка. Дори само човешкият глас успокоява животното, затова оставете радиото включено с намален звук.

  • Сменете стаите

Някои кучета лаят, защото гледат през прозореца какво ста­ва на улицата. По-добре преместете лю­бимеца си в помещение с изглед към гра­дината отзад.

  • Купете му каишка против лай

Може­те да си купите това изобретение, което разпръсква масло от цитронела всеки път щом кучето излае. Каишката не е вредна и не причинява болка на животното, а са­мо му действа изненадващо.

 

10 неща, които може да научим от домашния любимец

 

Най-търпеливата и покорна котка на света! :)

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар