Сандра Алексиева: Черпакът се превръща във вълшебна пръчица, ако готвиш с емоция!

промоции

Слънчево момиче с бадемови очи. Пълна с положителна енергия и много полезна. С други думи – Сандра Алексиева, собственик на кулинарния сайт „1001 рецепти“ и мениджър продажби в компания за дигитален маркетинг. С нея ще си поговорим за състезанието с времето и превръщането на черпака във вълшебна пръчица. Приятно четене!

Коя е Сандра Алексиева и какво е добре да знаят хората за нея?
sandra1Позитивен човек съм и основното, с което хората свързват името ми, е кулинарният сайт „1001 рецепти“. Собственик съм на проекта и работя по него от почти 6 години. Успях заедно с колегите ми да развия този бранд до ниво, в което сайтът е един от лидерите в пазарния сегмент и се радвам на всичко, което се случва с него. Коства ми цялото време, с което разполагам, и много труд, за да поддържам конкурентно ниво. Специалист по Връзки с обществеността съм по образование и в ежедневието си непрекъснато съчетавам PR с кулинария. Част съм и от екипа на дигитална агенция Social Me, където се занимавам с онлайн маркетинг и социални мрежи. Изключително активен онлайн потребител съм и работата ми е изцяло в мрежата. Животът ми е цветен, също като мен.

Сандра Алексиева - рецепти

Спомняш ли си първата рецепта, която сготви?
Да, беше доста отдавна. Бях ученичка в четвърти или може би пети клас. Бях направила пълнени чушки, за които майка ми ми съдейства с подробни инструкции по телефона. Получиха се страхотни и помня, че родителите ми бяха толкова горди с моя малък кулинарен успех, че почерпиха и съседите ни, които ни бяха много близки приятели. Но онова, което помня най-ясно от тази история не е вкусът на пълнените чушки, а щастливите лица на близките ми, докато вечерят. В онзи момент установих, че в това да правиш хората щастливи със сготвена от теб храна има някаква магия.

Какво те вдъхновява?
Феновете на „1001 рецепти“. Нищо не е в състояние да ме накара да се усмихна така широко, както топлите думи на почитателите ни, които ежедневно споделят с нас какво да си сготвили от сайта и какви кулинарни тънкости са научили от нас. Те са най-големият подарък за мен и зад творческото ми вдъхновение винаги стоят именно те.

Част от екипа на Social Me и собственик в 1001 рецепти. Как успяваш?
И двете фирми ми отнемат много време и в общи линии съм посветила всяка минута на тях. Успявам да се справя, защото винаги имам мотивация да продължавам да постигам повече. Всяко мое усилие дава положителен резултат, а това е много ценна причина да не спирам.

Сандра Алексиева - 1001 рецепти

Кое никога не ти стига и кое винаги ти идва в повече?
Времето е онова, което никога не ми е достатъчно. Аз съм от хората, които всеки ден се събуждат с мисълта, че 6 часа, прекарани в сън, са страшна загуба на време, което е можело да се инвестира в дейности, които да носят щастие по-голямо от един сън. А онова, което ми идва в повече, са песимистите – в България има много негативни и сърдити на живота хора и тяхната енергия никога не ми е действала добре. Следвам изцяло светла концепция за живота си и затова избягвам хора с отрицателна нагласа за бъдещето. Имам усмихнати приятели, колеги и близки, с които съм затворила една почти съвършена среда, в която няма място за песимизъм.

Имаш образование в областта на масовите комуникации. Какъв съвет би дала на студентите с тази специалност?
Да преследват най-мащабните си мечти. Ако има нещо, което съм научила до тук, то не е колко е труден животът, а колко плахи са хората. Никой не умира от неуспехите си, но много хора остаряват с мисълта „Какъв би бил животът ми, ако…“. А тези професии – Връзки с обществеността и Журналистика, са за смели хора, които са родени, за да променят света в по-добра посока.

Има ли нещо, което много искаш да сготвиш, но все още не си?
Да – любимите рецепти на децата ми. А не съм ги сготвила, защото все още нямам деца.

Сандра - рецепти - готвене

Ако трябва да оприличиш любимия човек с вкус, какъв би бил той?
Логично ми се струва любимият човек да носи вкус на кафе – за да се будим сутрин с мисълта за него, да ни е истински необходим, да е непосилно трудно да се откажем от него, да ни привлича с аромата и топлината си и мъничко да горчи, за да е по-цветен животът с него.

Черпакът вълшебна пръчица ли е?
Само ако готвиш с емоция. Иначе е един най-обикновен черпак, който загребва едно най-банално ястие. А в толкова цветен свят е грехота да не опитваш все нови и интересни вкусове, приготвени с отношение и доза обич.

Сандра Алексиева

Когато Алиса пристигна в страната на чудесата, животът й превърна ли се в приказка?
За Алиса не знам, но когато Сандра пристигна в страната на кулинарните чудеса, животът и тръгна в много красива и успешна посока. С „1001 рецепти“ намерих себе си и се научих, че мечтите не са само, за да се мечтаят, а и да се реализират. И колкото по-рано се случи това, толкова по-добре.

Интервюто проведоха: Валерия Душкова и Мария Якова

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар