Цеца Величкович призна: В България се чувствам специална и обичана!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Цеца Величкович е известна сръбска певица. През 2017 година тя ще зарадва българските си фенове с гостуване у нас. Ето какво споделя Цеца за концерта и новия си албум в интервю за в. „Телеграф“.

– Цеца, новият ви албум се приема изключително добре от феновете не само в Сърбия и в България, но и на Балканите като цяло. Кои според вас са новите песни, които най-много се открояват?

– Като певица съм изключително щастлива, че публиката харесва и оценява толкова добре новия ми албум.

Цеца Величкович

Цеца Величкович

Винаги съм казвала, че това, което правя, има смисъл само когато успее да достигне хората и да ги докосне.

Публиката е моят критерий дали съм се справила. За щастие всички песни се приемат добре, дори бих казала повече от добре.

– Има ли песен от новия ви албум, която определяте като най-лична?

– Влагам сърцето си във всяка една моя песен, винаги има нещо лично.

Ако просто пея даден текст, без да мога да се припозная с него, не бих могла да накарам публиката да почувства каквото и да е било. За да отговоря на въпроса ви, целият ми албум е нещо лично, от мен самата към почитателите ми, дори и името му го подсказва. Но ако ме питате коя песен си припявам постоянно, то това е Nevinost.

– Музикални критици определиха песента Trepni като новата Zabranjeni grad. Споделяте ли тяхното мнение?

– Всяка една песен носи неповторима емоция, дух и настроение. Всяка една има нещо уникално, което я прави специална за мен. Наистина се радвам, че песните от новия албум се харесват и се надявам Trepni да стане толкова успешна, колкото Zabranjeni grad.

– През октомври ви предстои концерт в Лондон, а за организацията се доверихте на българската компания Moko Solution. Какво очаквате от това гостуване и от британската публика?

– Последният път, когато гостувах в Англия, беше преди много време – май повече от десет години. Оттогава имам нови албуми и толкова много, което да споделя с хората, които живеят и работят в Лондон – знаете, там има много наши балкански братя и сестри – сърби, македонци, българи…

Очаквам с нетърпение тази среща с тях и наистина се радвам, че ще представя някои песни и от новия си албум и в Лондон. Що се отнася до организацията на шоуто, аз съм изключително взискателна и държа всичко да бъде на ниво и да оправдае очакванията на феновете.

– Как върви подготовката за концерта в Лондон?

– С екипа ми усърдно работим по подготовката на шоуто. Винаги започваме репетиции доста преди датата на събитието, за да може да сме сигурни, че ще свършим работата си професионално и всичко ще бъде на ниво. Защото моите фенове, моята публика го заслужава! Що се отнася до подбора на песните на 21 октомври, несъмнено ще изпълня най-големите хитове, които публиката винаги иска да чуе, а също и песни от Autogram, както вече казах.

– Следващата година отново ще зарадвате българската публика с гостуване у нас. Как се чувствате, когато сте в България?

– Знаете, не веднъж съм казвала, че имам специално отношение към България. И това е самата истина!

Винаги съм била посрещана много сърдечно от българската публика. Обожавам почитатели си в страната, винаги получавам страхотни изненади и мили жестове от тях.

Знаете ли, има едно момче – българин, което идва на всяко едно мое участие – независимо от това къде сме, той винаги е в публиката. Наистина не знам и се чудя как успява, защото графикът ни е доста динамичен – днес сме в Белград, утре в Македония, Гърция и така нататък.

– Какво да очаква българската публика в „Арена Армеец“ на 17 март?

– Работим в посока концертът в София догодина да бъде още по-вълнуващ като отговор на емоциите и любовта, която ми дава българската публика. Разбира се, на сцената ще пея на живо и ще изляза с моя бенд от 10 души.

Ще зарадваме феновете в „Арена Армеец“ с най-слушаните ми хитове в България, песни от новия албум и със сигурност изненади, които българската публика заслужава.

– Явно имате специално отношение към почиталите си в България, за предстоящия концерт у нас подарявате и новия си албум. Как бихте описали родната публика в сравнение с тази в Сърбия?

– Ние сме балкански народи и като такива сме много емоционални! Неведнъж съм казвала, че според мен това е едно от най-красивите кътчета на земята. Ние сме много сходни като култура, като манталитет и като вкусове към музиката. Всяка публика има различен заряд и усеща музиката по свой начин. Обожавам да пея в родината си, а в България се чувствам специална и наистина обичана.

– Много български изпълнители правят кавъри на сръбски песни. Какво е вашето мнение за тази практика?

– Като изпълнител аз се стремя да бъда съсредоточена върху собствената си кариера, върху това, което правя за моята публика, за феновете. Блясъкът и славата са само едната страна на монетата, музиката е нашата работа, нашият бизнес, в който е наистина трудно да се задържиш и да бъдеш на ниво. Всеки изпълнител поема отговорност за действията си и преценява каква е цената на успеха.

– Интересували ли сте се от работата на българските си колеги? Бихте ли направили дует с български изпълнител?

– Да си призная, не познавам в детайли българските изпълнители и песните им… През последните месеци с екипа ми работихме усилено върху новия албум и представянето му, но не сме мислили в посока дует с български артист.

– Как смятате се развива балканската музика? Какво е нейното бъдеще според вас?

– Това е жанр, който е отражение на нрава и темперамента на всички народи, които живеем на Балканите.

Ние сме чувствени, емоционални и обичаме ритмичната и жива музика. В последните години стилът наистина се развива и променя, като тенденцията е търсене на новото и модерното, но основният елемент задължително си остава балканският ритъм. Звученето, видеоклиповете, всичко е на много по-високо ниво, а ние като творци сме длъжни да поемаме нови предизвикателства и да правим все по- добра и качествена музика за нашите почитатели.

– Имате две деца – Велко и Анастасия, поощрявате ли ги да навлязат в сферата на шоубизнеса, или бихте искали по-различно бъдеще за тях?

– Децата ми са прекрасни, с каквото и да решат да се занимават, аз ще бъда до тях и ще ги подкрепям.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар