Твоят летен режим за добър външен вид

Добрият външен вид и състояние на кожата могат да се постигнат и без купища скъпи процедури. Просто следвай тези 5 принципа и ще се радваш на свежа, гладка и блестяща от здраве кожа.      

ПРИНЦИП 1

ВИНАГИ ИЗПОЛЗВАЙ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН ПРОДУКТ

Ако не предпазваш лицето, докато си на слънце, рискуваш да му навлечеш всевъзможни неприятности. UV лъчите са отговорни за 90% от бръчките, слънчевите петна и всички останали отчайващи признаци на стареене. Обикновените кремове със сльнцезащитен филтър предпазват от UVB лъчите (виновни за изгарянето на кожата), но за съжаление не предлагат пълна защита по отношение на по-дьлгите лъчи, които „пробиват“ кожата в дълбочина и я състаряват. Ако имаш чувствителна кожа, заложи на естествените минерални филтри като цинков оксид или титаниев диоксид – те предлагат едно доста приятелски настроено към кожата защитно UVA

високоспектърната UV протекция, базираш на химични филтри, потърси авобензон или октокрилен в състава на продукта, но никога не съчетавай октокрилен с кетопрофен – това рязко повишава риска от фотоалергия!

ПРИНЦИП 2

БЪДИ В КРАК СЪС СМЯНАТА НА СЕЗОНИТЕ

Както заменяш дебелите пуловери с ефирни рокли, така актуализирай и козметиката за лице и тяло два пъти годишно. Летният ти гардероб с продукти трябва да включва достатъчно слънчева зашита за сметка на мазнините. Само след няколко месеца сухият зимен въздух ще отнеме влагата От кожата.Ето защо освен задължителния слънцезащитен лосион през деня, ти 1 трябва балансираш и овлажняваш продукт за вечерта, който да я поддържа мека и еластична. Избирай измивни продукти с хидратиращо действие и използвай ексфолиращи серуми не повече от три пъти в седмицата (два, ако кожата ти е чувствителна).

ПРИНЦИП 3

НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ЕКСФОЛИРАНЕГО

Кожата ти се възобновява средно на всеки 28 дни, но този процес започва постепенно да се забавя, след като прехвърлиш 25 години. Ето защо ти напомняме, че редовното ексфолиране премахва мъртвите клетки от повърхността на кожата, разкривайки по-свежа и млада кожа.

ЗА ЛИЦЕТО Избери ексфолианти с много фини частици или пилинг продукти с алфахидрокси, млечна или гликолова киселина. Използвай ги не повече от три пъти седмично, след като си почистила добре кожата

ЗА ТЯЛОТО Кожата тук е по-плътна, отколкото на лицето и шията, което означава, че може да понесе повече триене. Екофолирай през ден с продукти, съдържащи

полиращи частици, базирани на захари или соли – те са достатъчно абразивни, за да омекотят по-грубите участъци.

ПРИНЦИП 4

ОБИЧАИ КОЖАТАСИ И СУТРИН, И ВЕЧЕР

Твоят антиейдж план трябва да се превьрне в двуразов навик, точно както миенето назъбите. Редовната грижа сутрин и вечер ще те дари с млада и красива кожа не само сега, но и в следващите 10, 20, та дори и 30 години.

СУТРИН Използвай кремове с пептиди, които намаляват линиите и подобряват кожната повърхност (бъди спокойна, те не предизвикват слънчева чувствителност). ВЕЧЕР Заложи на кремовете с ретинол или друго ретиноидно лечение (ако имаш предписано такова), за да стимулираш образуването на колаген, да спомогнеш обновяването на клепките и да изсветлиш тъмните петна.

ПРИНЦИП 5           

НЕ ПИПАЙ (И НЕ СТИСКАЙ) ПЬПКИТЕ

Ръцете ти са преносители на повече бактерии, отколкото можеш да си представиш, и лесно могат да инфектират засегнатия участък. Освен това, ако стискаш твърде силно, можеш да травмираш кожата и да направиш, пъпката още по-голяма и зачервена. Внимавай как подхождаш към проблемната област! Имаш една пъпка? Редуцирай зачервяването с противовъзпалителен кортизонов ц крем два пъти през деня, а вечер премахни бактериите с бензоил пероксид. Трябва да почистиш група от пъпчици? Салициловата киселина (в дневния ти почистваш продукт) ще намали ентусиазма на порите да бълват мазнини! За локалното третиране на отделни по-големи пъпки ще ти помогнат както специалните продукти със салицилова киселина, така и препарат, сьдържащ бензоил пероксид. Дръж го далече от дрехите си – има избелващ ефект!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар