Баладичната Бионсе с нов албум

В края на юни излезе дългоочакваният нов албум на Бионсе – „4” Той е записван в продължение на близо година от пролетта на 2010-а насам. Период, в който Бионсе се оттегли ; от публичното и медийното пространство, за да се отдаде на нови песни. Голяма част от Времето тя прекарала, според собствените й признания, в слушане на най-различни и любими изпълнители. Критиците и феновете бяха сигурни, че предстоящият албум ще ни разкрие непозната посока в музикалните търсения на звездата; защото Бионсе винаги изненадва с ново звучене.

И не останаха разочаровани. „4″ е много по-зрял от досегашните албуми на Бионсе. В него аренби кралицата променя ритъма. Музиката и сега е по-спокойна и с личен характер. Постепенно Буонсе се отдалечава от електронната вълна, която превзе попа. В последните няколко години, „4″ показва нюансите в гласа на певицата, но не е албум за клубните фенове. Част от тях вече се оплакаха в интернет, че първият сингъл Run The World (Girls) е донякъде подвеждащ, защото е единствената песен с електронно звучене и бързо темпо. Останалото са умерено ритмични парчета и разкошни балади като Listen. Дискът започва с „1+1″, песен, която Вече нашумя онлайн, след като Джей Зи качи в мрежата видео, в което Бионсе я изпълнява безупречно, в гардеробната си стая.

Цифрата 4 не е избрана случайно. Това е специално число за Бионсе – не само нейният четвърти студиен албум, а рожденият й ден и датата, на която сключва брак. Името на албума е и личният подарък на певицата към нейните почитатели, които от много  време изпращат съобщения в страниците на Бионсе в  социалните мрежи – да озаглави следващия си проект с нейното специално число.

Голяма част от „4″ е повлияна от аренби стилистиката на 90-те – период, в който изпълнителите имат невероятен усет за мелодичното. По-младите фенове на звездата може би са се докосвали до подобна музика в детството си, но сега със сигурност за първи път ще се влюбят истински в нейното ритмично богатство и задълбоченост. Това е албум, който една поп дива може да си позволи да направи, когато усеща, 6 че няма какво повече да доказва.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар