Секси рамене – сега

Времето на оголените ръце дойде. За да си абсолютно сигурна в сексапила и добрата им форма, ти трябват точно 4 движенияДори и шестващата тенденция на блузки с едно рамо и гол гръб да не ти допада, помисли за времето на морето. За банския със сигурност ти трябва тяло с тонус, а ръцете и раменете често остават на заден план, когато решаваме да влезем във форма. Напомняме ти за тях с тези упражнения, които е добре да изпълняваш три пъти в седмицата по две серии.

 

ЗАДЕН ДЕЛТАПЛАН

Работи за задната част на раменете

Застани с доближени стъпала и отпуснати колене, като държиш тежест във всяка ръка. (Можеш да използваш дъмбели, гирички или бутилки вода от по литър и половина). Наклони се напред, като дланите ти сочат навътре. Бавно започни да вдигаш ръцете си настрани, докато достигнат нивото на раменете. Задръж няколко секунди, след което започни да спускаш ръцете до първоначалната им позиция. Направи 12 повторения.

 

МОЩНО W

Работи за горната част на раменете

Застани с разкрачени на ширината на раменете крака, като държиш тежестите. Сгъни ръцете в лактите и ги изправи отстрани до раменете с дланите навътре. Започни бавно да изпъваш ръцете настрани, докато оформят буквата W, както е на картинката. Върни до първоначална позиция и повтори 15 пъти.

 

ГРЕБКИНЯТА

Работи за гърдите и предната част на раменете

Застани с разкрачени на ширината на раменете крака, като колената са отпуснати. Ръцете са спуснати край тялото, като във всяка държиш тежест. След това бавно започни да издигаш ръцете пред себе си, докато достигнат до нивото на раменете и са хоризонтално на земята. Свий в лактите, като тежестите достигнат до мишниците, както е на илюстрацията. Върни до първоначално положение. Направи 15 повторения.

 

ТЕЖЕСТ НА ПОДНОС

Работи за цяла­та горна част

Застани с леко раз­крачени крака и отпуснати колене, като държиш тежест във всяка ръка. Сгъни в лактите, докато ръката ти обра­зува ъгъл от 90 градуса, а дланите са нагоре, все едно държиш поднос. След това бавно започни да изди­гаш целите си ръце нагоре, докато горната им част е почти хоризон­тална на пода. Върни в първоначал­на позиция и повтори 15 пъти.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар