Как се прави домашно джелато?

Ти лайф за Лекува

Лимоновият сок е идеален за домашен сладолед от кисело мляко и плодове. Може да се добави и в домашно джелато


Смелете на пюре 1-2 праскови или друг плод в блендера. Смесете плодовото пюре с 1 ч.ч. пълномаслено кисело мляко и 1 с.л. лимонов сок, разбийте с миксер. Сместа замразявайте 3 часа, като през първите 90 мин. на всеки половин час я разбивайте с миксер. После я оставете на спокойствие до окончателното й замразяване.

За да получите сладолед с по-еднородна консистенция, използвайте пудра захар вместо кристална. Може преди замразяването на млечната смес да я прецедите през сито, за да стане по-въздушна.

Нишестето помага да се запази еднородността на крема, но трябва да се използва в съвсем малки количества. Спазвайте точно указанията за нишесте в рецептите, иначе няма да получите вкусен сладолед.

Домашно джелато

Пюрирайте в блендера 400 г добре узряло манго. Прибавете 100 мл пълномаслено прясно мляко и 100 мл кокосово мляко, сложете захар на вкус. Разбийте с миксер на бавна скорост. Пъхнете кремообразната смес във фризера. Разбивайте я с миксера на всеки 30 мин., докато се замрази напълно.

Добавите ли алкохол в сметановата или млечната смес за замразяване, ще добиете по-добра текстура на готовия сладолед. Но ще трябва да замразявате доста по-дълго.

Може да замразите плодов лед само от плодов сок или нарязани плодове в собствения им сок. Но за да получите по-мек и кремообразен десерт, прибавете малко лимонов или ананасов сок към сместа.

Ориенталският студен шербет представлява мек, кашеобразен плодов лед. В сорбето пък фруктовото пюре е смесено с прясно мляко и след това е замразено.

Италианското джелато също се прави с прясно мляко, но в него понякога се добавя и сметана в по-малко количество. Захарта също е по-малко, а разбиването е бавно, за да стане гъсто и с копринена повърхност.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар