Полезни съвети: Как трябва да се държим с шефа?

С него се дръжте според поведението му, съобразявайки се с желанието му да се дистанцира или доближи до вас. Ето и няколко типа шефове и правилната тактика спрямо тях.

Внимателният

шеф

Няколко типа шефове и правилната тактика спрямо тях

Забелязва веднага вашата упоритост и отговорност. Нямате интерес да споделяте за умората и да му разказвате за неудачите си. Той откликва на нуждите на екипа и се грижи за потребностите му. Държи да има яснота. Ако спечелите доверието му, ще ви се усмихне, за да окуражи усилията ви. Ще изслуша новостите за семейството ви, но внимавайте – при първата погрешна стъпка, не разчитайте на него.

Говор. Изразява своята чувствителност с реплики като „Това ме трогва“, но рядко показва чувствата си.

Поставя дистанция в общуването и демонстрира гордост. Слуша с леко приведена глава, все едно така по-лесно възприема това, което му споделяте.

Как да ви забележи?

Изнесете железни аргументи, които са от полза за целия колектив. Най-често остава мълчаливо заслушан и не демонстрира ентусиазъм. От какво се бои? От въпроси, на които няма отговор и от конфликти, които не може да овладее.

Доминиращият

Забелязва отличната работа, професионализма, идеите и капацитета ви. Знае какво можете да постигнете и очаква от екипа пълна отдаденост. Самият той работи много. Ненавижда мързела, посредствеността и липсата на отговорност.

Говор. Лаконичен и директен, той държи да цепите минутата на две и да сте точни на работното място. Не търпи да водите ненужни разговори. Следва принципи, които иска всички да спазват. Типичните му реплики са: „Чуйте ме!“, „Трябваше да направите така!“ Обича да прехвърля неодобрението: „Очаквах повече от вас!“

Невротичен е и не може да стои на едно място.

Как да ви забележи?

Избягвайте да говорите с него между две врати, излизайки от заседание – няма да ви чуе. Поискайте официална среща. Бъдете спокойни, уверени и директни. Изпитва слабост към тези, които се съгласяват с неговото мнение и не поставят под съмнение авторитета му. Не му е приятно да дискутирате, още повече ако реши, че не сте достатъчно аргументирани.

Увличащият

Държи се като харизматичен лидер, подхождащ философски към живота, а не като началник. Той е нарцистичен тип, който обича да бъде харесван и ухажван.

Говор. Използва първо лице множествено число и търси начин непрестанно да общува с околните, демонстрирайки своя ентусиазъм. Любима реплика му е „Виждате какво искам да ви кажа“. Вечно е усмихнат, приятно му е да дава съвети, храни се заедно с подчинените, разказва за личния си живот и се интересува от този на другите.

Как да ви забележи? Няма никакъв проблем да го направите в коридора. Ако е в настроение, ще ви изслуша внимателно, пише „Журнал“. Забелязва инициативните, но намерете време да го запознаете с аргументите и да му докажете, че вашите идеи са конструктивни.

Традиционалистът

Всичко около него е организирано. Той е строг началник, който иска да се спазват правилата. Не обича изненадите, обкръжава се от професионалисти и работохолици. Той е праволинеен със засилено чувство за морал.

Говор. Кратък и ясен, добре обмисля всяка дума. Говори бавно и дълго наблюдава, без да показва чувства.

Консервативен е и не обича волностите.

Как да ви забележи? Не зачита неофициалните разговори. Запишете си час при секретарката му за среща.

Подгответе се старателно. Представете идеите си така, че да го впечатлите, но не и да го главозамаете. Говорете бавно, акцентирайте на важното и без неудобни въпроси.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар