Как да използваме правилно препаратите за дома?

Как да избегнем опасностите и да намерим достоен заместител на почистващите домакински средства.

Разнообразието от препарати за дома доскоро само ни радваше – как всичко ще блести и ухае без много търкане и лъскане. С времето обаче все по-често се прокрадва подозрението, че битовата химия не е съвсем

препарати за дома

Разнообразието от препарати за дома е огромно

безвредна за здравето.

Много дезинфекциращи средства за дома съдържат киселини, оцветители и дезодориращи химически вещества, които дразнят очите и кожата.

За да си спестите тези неприятни последици от чистенето, спазвайте следните правила:

– Домакинствайте винаги с ръкавици – дори досега да не сте имали никакви алергични реакции, кожата ви трябва да е защитена от вредните химикали.

Избирайте ръкавиците по мярка и с различен цвят за различните дейности – за миене на съдове, прозорци, банята и тоалетната.

– Не смесвайте различни почистващи средства – например останал малко от един вид и да долеете от нов, защото има голяма опасност да забъркате някоя силно токсична комбинация.

– Избирайте течни, твърди или гелообразни форми на почистващите препарати вместо спрейове – така ще избегнете по-обилното вдишване на вредни химически вещества, които се понасят във въздуха след всяко напръскване на повърхностите за почистване.

– Внимателно избърсвайте всички остатъци от почистващия препарат, дори да не се изисква според инструкцията за ползване.

Отваряйте прозорците в помещенията, които чистите, за да вдишвате по-малко химикали. Ако е прекалено студено, проветрете добре, след като приключите.

– Перете бебешките дрешки със специален прах за пране на детско облекло, защото кожата на малчуганите е много по-чувствителна.

– Съхранявайте битовата химия далеч от децата и никога не оставяйте препаратите за почистване върху местата за приготвяне на храна и хранене, ако не са специално за такива повърхности.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар