Никога не изхвърляйте банановата кора! Вижте за колко неща може да ви е от полза

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Тя е истинско съкровище

банановата кора

Тя е истинско съкровище


Може би мнозина от вас изхвърлят банановата кора, след като се насладят на вкуса на плода. След като прочетете този материал обаче едва ли и занапред ще продължите да изхвърляте банановата кора в коша.

Този обикновен на пръв поглед плод всъщност е цяло вълшебство.
Ето за какво бихте могли да ползвате банановата кора:

Пречистване на водата
Тя поглъща ефективно оловото и меда, съдържащи се във водата. Със сигурност тези два елемента не са сред полезните за здравето ви. Достатъчно е просто да подържите за известно време банановите кори в съд с вода. Дори и една кора е достатъчна да пречисти около 1-1.5 л. вода.

Лек при ухапвания и изгаряния
Съдържащите се в тях ензими и натурални масла ги превръщат в отличен лек при ухапвания, изгаряния, ожулвания и драскотини. Освен това банановата кора ще ускори значително зарастването на раните ви.
Достатъчно е просто да прикрепите част от кората върху засегнатия участък от кожата. Имайте предвид, че в допир до кожата ви, трябва да е вътрешната част на кората.

Отличен тор за стайните растения
Оставете банановата кора да престои по-дълго време в съд с вода и след това полейте цветята.
По този начин ще им осигурите всички необходими микроелементи и енергия. Задължително обаче трябва да разредите банановата вода с обикновена такава в съотношение 1:5, пише zajenata.bg.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар