Отървете се лесно от прахта в къщи с тези съвети!

Дори на перфектната домакиня й се налага всеки ден да бърше отново и отново натрупалата се прах в образцовия й дом.

Почистване

Почистване

Ето някои ефикасни методи и средства за намаляване количеството на този безобиден на пръв поглед, но доста коварен замърсител домашната прах може да причини алергия.

Най-простият и лесен начин е да проветрявате по-често помещенията. Така не само ще освежите въздуха, но и ще разсеете натрупването на миниатюрни прахови частици в него.


Забравете за сухото обиране на прах в стаята, независимо дали с парцал или четка с пера. По този начин само ще разнесете прахта из помещението, ще разпръснете невидимите частички из въздуха и на всичко отгоре ще ги вдишате и наситите с тях носа и белите си дробове. Затова използвайте винаги влажна кърпа за прах, а още по-добре я намокрете вместо с вода с антистатично средство или работете със специални антистатични материи за прах, с които да обършете повърхностите на мебелите.

Чистете по този начин колкото често ви е възможно, за да ограничите риска от алергична реакция. Никой не е застрахован от проблемите с чувствителност към прахта, тъй като те може да се проявят във всеки момент.

Изтръсквайте натрупалия се дебел слой прах по някоя вещ само на открито – на балкона, през прозореца, няма смисъл да го правите в стаята. След това задължително я обършете с влажен парцал.

По възможност, приберете в шкаф, библиотека със закрити лавици със стъкло или в калъфи вещи, книги и дрехи, които събират прах, ако са на открито.

Ако имате прахосмукачка, която може да работи и като уред за пране на килими, меки мебели или миене на подови покрития, ще си осигурите много по-успешна и лесна победа в борбата с домашната прах. Струва си да инвестирате средства в нея, за да си спестите сили, време и здравословни проблеми.

Знаете ли правилно да използвате натурални продукти за почистване

Важни съвети за използване на натуралните продукти за почистване!

Как да включите детето в домашните задължения

Освободете кожата си от токсини с тези природни средства (РЕЦЕПТИ)

Това са техники за готвене, които пестят време

 

 

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар