Любопитно и интересно за кралицата на Англия

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Елизабет Втора стана на 90 години на 21 април. Нейно величество е личност със силен и малко странен характер. Научете за някои нейни особености от редовете по-долу.

Кралица Елизабет II

Кралица Елизабет II

Тя е персона без документи…

Когато си най-известната жена в света, можеш да си позволиш да не разполагаш с нито един официален личен документ. Английската кралица няма лична карта, паспорт, шофьорска книжка… Но това не й създава никакви проблеми никъде по света. Защото не й се налага да доказва коя е. Не й трябва документ за самоличност и при гласуване, защото тя не гласува!

Ползва едни и същи червила от години…

За нея няма по-добро от червилата на Елизабет Арден, които чудесно освежават порцелановия й тен. Яркият им червен цвят идеално се съчетава с пронизителния й син поглед, като още по-силно подчертава блясъка на очите й. Кралицата използва също мляко за тяло с екстракт от роза, освежаващ лосион и ултрафина пудра. Вярна на три нюанса червило от самото си възкачване на престола: Balmoral, специално създаден за сватбата й, English Rose и един трети, още по-ярък червен цвят, който се съчетава перфектно с официалните й тоалети.

Има си интимен дневник

Дните на Елизабет са организирани до най-малкия детайл и функционират с прецизността на швейцарски часовник. Но има съкровени моменти, като чая от 17 до 18,30 ч., дълъг период, в който тя посреща близките си и храни кучетата си. После следва банята й във вана с температура на водата точно 35 градуса по Целзий. Сетне е вечерята. А преди да си легне, кралицата излива емоциите си от деня в своя дневник. Един ден историците ще има да се ровят в кралските писания…

Тя е британският суверен с най-дългото управление…

Кралицата 1950 г

Кралицата 1950 г

От 9 септември 2015 г 17,30 ч Елизабет II е британският суверен с най-дългото управление: 63 години, седем месеца и два дни. Тя подобри рекорда на известната си предшественичка и прабаба – кралица Виктория, която управлява от 1837 г. до 1901 г.

Познава почти всички страни в света…

12 британски министър-председатели, седем папи и куп държавни глави от 50-те години до днес… Елизабет II си е направо бабата на света, както и неговата памет! Ако имаме навика да казваме, че тя е кралицата на Англия, не бива да забравяме, че Елизабет е официален суверен и на 15 други страни – Гренада, Бахамите, Канада, Австралия, Нова Зеландия… По дългия път тя все пак загуби някои корони: на Пакистан и на Южна Африка.

Носи цветни рокли, зa да бъде забелязвана отдалече…

Кралицата през годините

Кралицата през годините

Съвсем не е случайно, че Нейно Величество се облича в тюркоазено, слънчево жълто или бонбонено розово. Тя го прави нарочно, за да бъде забелязана от всички, когато се появи на публично място. А когато вали, винаги е с прозрачен чадър, за да могат дори тогава пак да я видят и да я адмирират. Тя си има и други трикове за своята мизансцена: подгъви с олово, за да не бъде неприятно изненадана от някой по-силен порив на вятъра, и каишки на обувките, за да не могат да се изхлузят от краката й. Обувките й винаги са бели или черни, независимо от цвета на костюма й.

Никога не се разделя с дамската си чанта…

Чантичката на кралицата е малка, но съдържа огромно количество важни нещица… Очила, парфюмирана кърпичка, връзка ключове… Не защото заключва Бъкингамския дворец, когато излиза, не, това всъщност са ключовете за кожените й куфари, които я следват навсякъде при пъту­ванията й. В тях се съдържа официална документация, предоставена й от правителството. И представете си само – в дамската й чантичка винаги има мъничък фотоапарат, защото кралицата обожава да снима, когато пътува. И после сама нарежда снимките в албумите си.

Мрази брадатите…

Да, Елизабет ненавижда мъжете с мустаци и брада! Тя отхвърля и много други неща: например, операта, но също така и театъра, не понася хората, които закъсняват. Но най-много презира прахосничеството. Впрочем, през 1969 г. в Бъкингамския дворец все още спели на чаршафите от времето на кралица Виктория, нейната прабаба. Ползвали ги, докато се прокъсали.

Не може да пътува с малко багаж…

Кралското пътуване рядко е с по-малко от три тона багаж от всякакъв тип. Разбира се, има костюми, вечерни рокли с пайети, скъпоценни огърлици на по няколко реда, колиета с диаманти. Но също съдове и сервизи, гравирани с кралския герб, сребърни прибори, възглавници с пух, кралски чай, шоколади с ментов пълнеж, личните й фотоалбуми, чайници, свещници и разбира се, няколко романа на Агата Кристи и бутилки джин и ликьор „Дюбоне“ (за обедния аперитив) и „Мартини“ (за вечерта).

Източник: „Журнал за жената“

Топ 6 на любовните романи, писани до сега!

Топ 10 на най-харесваните холивудски актриси!

Най-харесваните холивудски актриси – част 2

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар