Победоносен поход срещу целулита

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Бягане, скачане, пързаляне – борбата с портокаловата кожа включва много движение с крака. Просто изберете метода на придвижване към успеха и го извървете със ситни, но енергични стъпки!

Не бързайте със заключението, че сте загуби­ли битката с целулита! Представяме Ви програма от няколко вида спорт, които могат да се окажат истински унищожители на портокаловата кожа. Ако бъдат практику­вани с необходимата сери­озност, разбира се.

Бягане

Хубавото тук е, че включва­те в движението цялото си тяло и бързо изгаряте мно­го калории – с километър и половина тичане унищожа­вате цели 110. Но за да има ефект, бягането трябва да бъде добре изпълнено, с удобни спортни обувки и да трае поне 30 мин. на ден. Правилната техника: Бавно, без прекъсвания и без да се насилвате. Вдишвайте през носа, издишайте през уста­та. Обърнете внимание и на стойката си – бъдете из­правени! Не правете твърде дълги разкрачи, нека крачките ви бъдат ситни, за да не се преуморявате. Ако сте начи­наещи или бързо се задъхвате, първоначално започнете с бързо ходене и чак след това пристъпете към бягането (постепенно в съотношение ходене-бягане съответно 3:1, 2:1, 1:1). Не подценявайте съв­сем и раздвижването преди това, както и приема на дос­татъчно вода. Бонус Бягането укрепва фи­зиката, действа добре на сърдечната дейност и освен това ни „освежава“ психичес­ки. След определено време ще установите, че нямате проблеми със съня и че се справяте доста по-добре със стреса в ежедневието.

Велосипед

Също доста ефективно средство срещу целулита. Не е нужно да издъхвате по баирите (c цел по-силно натоварване на краката), нито скоростта да е висока Но пък е хубаво да покарате минимум 45 мин. С въртене­то на педалите натоварва­те предимно мускулите на краката, както и тези на зад­ните части. Това е и забав­но занимание особено през уикендите, когато е лесно да включите семейството или някои приятели.

Подходящо е за: Хора със здравословни, проблеми, ко­ито имат нужда да влязат в кондиция Щ да укрепнат отслабналите си мускули. Повлиява добре на коленете и тазобедрените стави и на второ място след ходе­нето е най естественото движение. Могат да го прак­тикуват и хора с наднорме­но тегло, за които тичане­то не е препоръчително.

Приклякания

Отлично решение за офор­мянето на краката, задни­те части, ханша У изобщо за долната част тялото. В този случай дори не е не­обходимо да посещавате фитнес център. Можете спокойно да ги практикува­те у дома, и то в съчета­ние с гирички за по-висока ефективност.

Ходене, ходене и… пак ходене

Толкова естествено и ненатоварващо! По този начин изгаряте калории и влизате във форма. Бързото ходене пък е добро встъпление за онези, които искат да пре­минат към бягане. Пак не са ви нужни спортни уреди, нито спортни зали само един час на ден и повече търпение и резултатът ще бъде налице.

Скачане на трамплин

Ликвидирането на мастни­те натрупвания е гаранти­рано. Стига ви обикновен трамплин с големина 2-4 м. с мрежа против падания, който да е лесно преносим и да не заема много място. Скачането на трамплин активизира цялото тяло, включени са ръцете, също (и предимно) долните край­ници, коремните мускули, мускулите на таза. Освен това предизвиква ефект, близък до този след масаж, а ставите не са под тако­ва напрежение, както при бягането.

Бонус: Подобряват се ре­флексите, балансът и ця­лостната координация на тялото. Повлиява онези участъци с целулит така, както почти никое друго уп­ражнение не би могло.

Скачане на въже

Добре познато от детс­твото. скачането на въже е подходящо при оформя­нето на прасците, бедрата и задните части. Нужни са ви единствено въже и мал­ко повече пространство. Нека продължителността бъде поне 30 мин. с кратки паузи за почивка. Не е препо­ръчително обаче за хора с наднормено тегло.

Аква аеробика и акваспининг

Съпротивлението на вода­та стимулира циркулация­та на кръвта и въздейства благоприятно върху лимфопотока. Достатъчно е да тренирате два пъти сед­мично за по час. Няма да се изпотите и контролирате перфектно собствените си движения и темпо. Можете да практикувате упражне­нията във вода спокойно дори да сте с наднормено тегло. Важно е температу­рата на водата да бъде поне 28 градуса, тъй като в про­тивен случаи тялото ще се бори със студа и поради тази причина то ще „пази“ мастните натрупвания, в това число и целулита.

Пързаляне с кънки

20-30 мин. на ден, най-добре рано сутрин, са напълно достатъчни, за да изгаряте достатъчно мазнина, и да позагладите кожата на бед­рата и дупето.

Не забравяйте

…да пиете вода! Още по-добре би било, ако към водата добавяте малко сок от прясно изцеден лимон.

…да ограничите приема на алкохол, за да има смисъл вашият план.

…да бъдете внимателни с храната. Начинът на нейното приготвяне също е от изключително значение.

…да тренирате поне четири пъти седмично, за да постигнете реални резултати. .

..да комбинирате различни видове спорт. Ако ви е трудно да се мотивирате, изберете само онези, които са ви забавни, за да не се откажете набързо.

…да съчетаете движението с козметика и специални масажи. Но не и да го замествате с тях!

 

 

От целулит страдат около 90% от жените, докато от грозните „ямички“ могат да се оплачат едва 10% от мъже­те. Да променим този факт!

 

 

В атака срещу целулита

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар