Здравословно: Храна, която не е забранена по време на отслабване, въпреки че се смята друго

Трябва да се консумира като част от цялостно балансирано и здравословно хранене

Диетичните съвети обикновено включват храни, които трябва да се избягват при отслабване. Въпреки това има храни, които всъщност са полезни за повечето хора и тяхното тегло.

Важно е преди всичко да се обърне внимание на количеството, което се изяжда.

Второ, този вид храна трябва да се консумира като част от цялостно балансирано и здравословно хранене, което е само един сегмент от процеса на отслабване, в допълнение към физическата активност и качествения сън.

Следва списък с храни, които могат да се консумират заедно с редовните упражнения.

Вярно е, че пастата е рафиниран въглехидрат и е препоръчително да ограничите приема й, когато се опитвате да отслабнете. Според списанието “It dis, not det” (Яжте това, не онова) обаче диетолозите препоръчват паста от грис – която се усвоява по-бавно и така дава на тялото ситост и стабилна енергия, вместо да повишава кръвната захар.

Изследванията показват, че хората, които ядат тестени изделия пет пъти седмично, губят почти същото количество тегло като тези, които ядат тестени изделия три пъти или по-малко.

Участниците в изследването практикуваха средиземноморската диета, която се счита за една от най-здравословните.

Диетолозите твърдят, че подходящото количество паста за възрастен е 85 грама. Подходящото количество за деца, от друга страна, е по-трудно за определяне, но се оценява на 50 грама за дете от 5 до 10 години.

Към пастата се добавят храни, съдържащи здравословни мазнини, напр. маслини, риба тон и др., препоръчват експертите.

Големите количества шоколад и какао определено са вредни за телесното тегло на всеки. Проучванията обаче показват, че черният шоколад изобщо не причинява затлъстяване и може да се яде, без да се тревожите за този проблем.

Яйцата са естествен източник на мазнини, така че мнозина смятат, че не се препоръчват за отслабване. Въпреки това, благодарение на висококачествените протеини, човек е сит до края на деня.

Американската сърдечна асоциация (AHA) препоръчва да се яде едно яйце на ден като част от здравословна диета.

Но преяждането с храни, които често вървят с яйца – бекон и колбаси – не се препоръчва при управление на теглото. Така че тук се препоръчват зеленчуци вместо месо.

Ускоряването на метаболизма също е полезно за отслабване. Въпреки че дали имате бърз или бавен метаболизъм зависи от вашите гени, яденето на храни, богати на протеини, като яйца, ускорява метаболизма ви и изгаря повече калории.

Протеините също помагат за запазване на мускулите и изграждане на повече мускулна маса.

Увеличаването на мускулната маса има пряко въздействие върху метаболизма.

Мускулите консумират повече енергия и изгарят повече калории в покой, така че колкото повече мускули имате, толкова по-ефективно тялото изгаря храната, която приема.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар