Как да побеждавате интелигентно в спор с мъж

За да излизате победител от спора с мъж, бил той любим или просто приятел, използвайте причинно-следствената връзка

Обсъждате не особено сложно предложение – да идете някъде за предстоящите почивни дни. На неговото „Защо“ вие отвръщате „Защото за Великден си седяхме вкъщи“.

Неправилен отговор. Така няма да убедите любимия. Нито като се дразните. Мъжете обичат причинно-следствените връзки. А, съгласете се, от това, че сте си били по Великден вкъщи, не следва, че по Гергьовден трябва да ходите някъде. Правилният ви отговор е, че ще се разнообразите и по-добре ще си починете например. На вас нали затова ви дойде тази идея, какво ви пречи да я аргументирате точно така.

Във всякакъв вид преговори постигате повече, ако можете да придружите своето искане със „защото“

Мъжете са по-логични от жените и причинно-следствената връзка много им действа. Като давате на любимия аргумент, вероятността да се съгласи веднага е много по-голяма.

Впрочем добре е да се подготвяте по този начин за разговора, понеже и за себе си изяснявате нещата. Може сами да се откажете от идеята си, когато се опитате да си отговорите „Защо“, а не следва убедително „защото“. Не че сте някакво неразумно същество, което се поддава на капризите си. Но жените често са импулсивни.

Техниката, при която веднага мотивирате предложението, действа безотказно върху мъжете, уверяват специалистите по брачни отношения

Повечето никак не обичат да спорят с половинките си, особено пък когато става дума за не особено съществени решения. Склонни са моментално се съгласят с тях, като чуят логична обосновка. Тя им е нужна обаче, за да разберат и да не се чувстват манипулирани или командвани.

Все пак всеки мъж иска да бъде зачитан като глава на семейството

Снабден с аргументи, той така прегръща вашето решение, че започва да го смята за свое.

Много жени не използват техниката с причинно-следствената връзка не защото искат да се налагат на любимия, а защото го надценяват, твърдят експертите.

Според вас то си е ясно, че като отидете някъде за празниците, ще се разнообразите и по-добре ще си починете. Мъжът ви не може ли сам да се сети, та пита „Защо“ и трябва да обяснявате?!

Може, естествено, но не е мислил, понеже е бил зает с друго. Нищо не ви пречи да кажете веднага, вместо да се ядосвате, че ви задава въпроси като 4-годишен.

Говорете направо, аргументирайте се и не разчитайте на намеци, защото мъжете рядко ги схващат правилно и много ги мразят

Не поставяйте на изпитание досетливостта на любимия за нищо, което можете да му кажете директно, ясно и обосновано.

Дори и след дълъг стаж в двойката, дори и когато за много неща започнат да се разбират сякаш по телепатична връзка, пак си остават неща, които на мъжете им убягват. Понякога могат да схванат намеците и съвсем погрешно.

Често се налага повече от веднъж да кажете, за да вникне. Но не прекалявайте. В разговора може да повторите искането си от 3 до 5 пъти. По-малко не е достатъчно, повече става досадно. Така рано или късно молбата ви ще достигне до ушите и сърцето на мъжа.

Повторението не бива да е като китайска капка

Казвайте си, отклонявайте се към други теми, после търсете логичен мост да се върнете на онова, което искате. Не е лошо привидно несвързаните теми да навеждат любимия ви към мисълта колко хубаво, нужно, разумно ще бъде да реализирате идеята.

По-интересно е как да постъпвате, когато въпреки вашата желязна причинно-следствена връзка подозирате, че любимият няма да се съгласи от раз с предложението. Тогава трябва да му облечете и емоционална дрешка.

Това не значи да глезено да му обяснявате колко ще ви ощастливи, като ви изпълни желанието. Тази техника (брачните специалисти я наричат „Сладко коте“) също помага – всеки обичащ мъж иска жена му да е щастлива. Но лекичко прилича и на емоционален шантаж.

По-добре заложете на онази техника, известна като „Лисица и гарван“

Сиреч намерете за какво да му направите няколко комплимента, за да се почувства силен, велик и неотразим. След това елегантно си кажете какво искате. Той няма да разочарова тази възхитена от него жена и ще направи онова, което тя иска.

Не е вярно, че мъжете не обичат комплименти

Тъкмо обратното. Особено пък ако вплетете и техниката „Херкулес“. Сиреч внушете му колко е толкова силен и как с всичко толкова успешно се справя.

Не забравяйте това и много по-лесно ще постигате съгласие с любимия по всякакви въпроси.

Източник: woman.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар