Как домакинската работа ви прави по-слаби?

Домакинската работа е досадна, но пък си е съвсем пълноценна тренировка

С тази мисъл ще ви спори повече, дори и да не обичате домакинската работа. За да мотивират домакините англичаните са направили изследване и са установили, че жени с домашни помощници са с 2-3 кг по тежки от тези, които сами чистят, перат и готвят.

Има си различни хитрини, които ще увеличат разхода на калории. Например, когато прибирате съдовете в шкафа, ги взимайте един по един. Така ще увеличите километража. Ако ще гладите, по-добре го правете на музика и си танцувайте леко. Когато се навеждате за нещо, го правете с опънати колене, за да разтегнете мускулите на прасците.

За да изразходвате възможно най-много калории обаче, домакинската работа трябва да продължи минимум половин час. Едва след 20 минути мускулите минават в работен режим.

За 10 минути ще изразходвате:

– Миене на пода с моп – 70 калории;

– Миене на пода с парцал -120 калории;

– Почистване на банята -110 калории;

– Бърсане на прах – 60 калории;

– Чистене с прахосмукачка – 70 калории.

Помислете за това по този начин. Почистването, като дейност изисква от вас да се навеждате много, да достигате до някои много трудни кътчета и да се движите повече от необходимото, за да почистите. Да се ​​навеждате да вземете неща или да подреждате къщата като цяло може да бъде една от онези дейности, които могат да ви помогнат да влезете във форма малко по-лесно. Дейността може да изгори до 230 калории, което е само числото, което печелите от похапване на пържени картофи.

Също толкова ефективни са домакинските задължения като градинарство и почистване с прахосмукачка, а защо не и ръчно измиване на колата.

Източник: timesofindia.indiatimes.com

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар