С тези 5 стъпки е по-лесно да се откажете от тютюнопушенето и да запазите здравето си

При всяко вдишване на цигара вие поглъщате над 4000 различни химикали

Началото на годината е идеално време да се отървете от всички негативни навици, от които отдавна сте искали да се отървете, но не сте били сигурни кога и как.

На върха в списъка с новогодишните обещания е това за отказване от тютюнопушенето.

При всяко вдишване на цигара вие поглъщате над 4000 различни химикали, предизвикващи изгаряне, унищожавайки клетките на тялото ви.

Въпреки че негативните ефекти от тютюнопушенето върху здравето и живота на хората са известни отдавна, решението за отказване не е лесно да се вземе.

Предлагаме ви 5 стъпки, които ще ви помогнат да се откажете от пушенето по-лесно.

Вземи решение

Едно от най-трудните решения за пушачите е да се откажат от тютюнопушенето. В днешно време хората все по-често решават да се откажат от тютюнопушенето поради финансовото си състояние.

Това, което може да ви помогне по пътя, е да придобиете редица нови навици, които ще практикувате през деня, които ще заменят цигарата ви. Създайте си рутинно бягане през нощта или сутрин, преди да отидете на работа – докато вашите колеги губят част от работното си време с цигари, вие харчите за разтягане. Важно е да започнете решително.

Цел

Поставете си краткосрочни цели. Опитайте се да спрете за един месец. Не мислете, че никога повече няма да пушите, ако сте запален пушач и обичате цигарите. Краткосрочните цели ви помагат да останете фокусирани върху това, което се опитвате да постигнете, и след като постигнете тази цел, задайте нови.

Отървете се от „ритуалните цигари“

Цигарите по време на шофиране или стоене в тълпа са едни от най-трудните за избягване. Купете ядки, които винаги ще имате със себе си за критични ситуации. Ритуалните цигари често са причината пушачите да пушат и да им е особено трудно да се откажат. Вместо да пушите, намерете нов ритуал. Разходете се след обяд, почистете апартамента сутрин след закуска или четете, намерете си нов навик, за да не мислите за цигари.

Организация

Ако пушите кутия цигари на ден и цигарата гори средно седем минути, имате излишък от 2 часа и 20 минути. Организирайте ежедневния си график, за да се възползвате максимално от това допълнително време. Запишете се за ново хоби, нова физическа активност.

Психичен ефект

Не е лесно да се отървете от една от най-големите и достъпни зависимости и не трябва да очаквате да се чувствате страхотно, поне не в началото. Ако не увеличите физическата активност, няма къде да се отървете от негативните емоции, така че упражненията са страхотни.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар