Тази зоологическа градина бе обявена за най-добрата в Европа

Тя е с повече от 1 милион посетители през годината

Британският експерт по зоопаркове Антъни Шеридан избра виенския Шонбрун за най-добрия в Европа за шеста поредна година.

В категорията градини с повече от 1 милион посетители през годината Шенбрун е на първо място пред зоологическите градини в Лайпциг и Цюрих.

От началото на класацията през 2008 г. Виенският зоопарк е начело в класацията. В класацията участваха общо 126 зоологически градини от 29 държави. Те са оценени в 40 категории като животновъдство, опазване на видовете, биоразнообразие, зоопедагогика, изследвания, брой посетители, рейнджъри, маркетинг и гастрономическо предложение.

Зоологическата градина в Шонбрун отдавна е не само възможност за отдих, но и място за изследване, образование, но и за опазване на видовете.

През последните години тази зоологическа градина стана свидетел на няколко значими събития като успешното отглеждане на коали, откриването на ново съоръжение за берберски макаци и берберски овце, раждане на 4 малки гепарди и потомство на полярни мечки.

„Да бъдем обявени за най-добрата зоологическа градина в Европа е важно признание за нашата работа. Една от основните ни цели е да предотвратим изчезването на видовете“, каза Стефан Херинг-Хагенбек, директор на Шонбрун във Виена.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар