Упражнения с бебе: радост за децата, полза за майките

На майките с малки деца у дома времето все не стига

Оправданието да не се погрижат за формата си е налице. А бебето може да е помощник при изпълнението на упражненията и да се забавлявате заедно. Важно е да има желание.

1. Легнете по гръб, сложете детето да седне на корема ви и го хванете за ръчички. Повдигнете опънати крака перпендикулярно на пода. Повдигнете бавно главата и раменете и в горната точка погукайте с малкото. Бавно се отпуснете обратно. Направете 2 серии по 10-15 повторения.

2. Сгънете крака в коленете и поставете детето по корем на подбедриците. Придържайте го за ръцете. Отново бавно повдигайте главата и раменете, задържайте и се връщайте обратно. От това положение може да изпълнявате и упражнение за стягане на таза. Повдигнете го леко от пода и задръжте. Бавно отпуснете обратно.

3. Изправете се и хванете детето пред вас. Направете крачка напред с левия крак и се отпуснете в клек до прави ъгли в коленете. Сложете малкото да седне на лявото ви бедро. Дръжте гърба си прав. Бавно се върнете обратно до изправен стоеж. После повторете същото с десния крак. Това е 1 повторение, направете 10-15.

4. Седнете на пода и разтворете широко крака встрани. След това сгънете левия и приближете максимално ходилото му до бедрото. Сложете детето да седне върху него, така то ще помага, като пречи да повдигате коляното. Наведете се вдясно от талията и издърпайте лявата ръка максимално встрани. Задръжте и се изправете. Повторете по 10-15 пъти във всяка посока.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар