Диетоложката Ким Роуз съветва: 6 храни, които трябва да започнете да консумирате незабавно

Началото на новата година е подходящото време за промяна на навиците и вземане на нови решения, що се отнася до здравето, а храненето е неразделна част от тези решения

Според диетолозите храните, богати на хранителни вещества, които помагат на тялото ви да функционира правилно, трябва да са ежедневна част от вашата диета.

За целта диетоложката Ким Роуз е съставила списък с 6-те най-здравословни храни, които трябва да бъдат веднага в менюто ви, съобщава „Eat This Not That“.

Яйца


Яйцата са богати на протеини и можете да ги ядете по всяко време на деня. Независимо дали се ядат за закуска, обяд или вечеря, те могат да бъдат приготвени по много начини.
През годините имаше много дискусии за ползите за здравето от яйцата, но експертите накрая стигнаха до заключението, че те всъщност са много полезни, защото осигуряват микроелементи, полезни антиоксиданти и помагат за намаляване на хипертонията, казва диетологът Роуз.

Фасул
Бобът се счита за една от най-здравословните храни. Той е богат на фибри и помага за понижаване на холестерола, поддържа нивата на кръвната захар и насърчава здравето на храносмилателната система.

Жителите на най-дълголетните части на света казват, че бобът е неразделна част от диетата им.

Ленено семе
Лененото семе се счита за суперхрана, защото е богато на омега-3 мастни киселини, които понижават холестерола и са чудесни за правилното функциониране на мозъка и сърцето.


Грах
Ако искате да получите повече растителни протеини, грахът е правилният избор за вас. Освен това е с ниско съдържание на мазнини и фибри.

Киноа
Тази зърнена култура е пълна с витамини, хранителни вещества и протеини и е една от най-здравословните храни в света. Според Journal of Cereal Science, консумацията на киноа може да помогне на сърцето, червата и метаболитното здраве.

Зеле
И накрая, листните зелени зеленчуци са неизбежни в този списък, а зелето е сред най-здравословните. Богато е на витамини А, В6 и С, както и на калций, калий, манган и мед. В допълнение, допълнителен бонус е, че една чаша зеле съдържа само 38 калории.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар