5 упражнения за тънка талия топят мазнините, натрупани по Коледа

Да имате тънка талия е предопределено от природата, но зависи и от вас


Дори костната ви структура да не е програмирана за нея, редовните упражнения ще оформят красивата извивка.

Не трябва да се ограничавате само до упражненията за талия. Към тях добавете коремни преси, аеробни упражнения за изгаряне на излишните мазнини.

1. Застанете в изправен стоеж и разтворете крака малко по-широко от раменете. Хванете гира (2-3 кг) с две ръце. Направете лек клек и едновременно с това се усучете от талията вляво. Пуснете гирата покрай левия крак. При изправянето се усучете вдясно и протегнете ръце нагоре. Изпълнете противоравно, това е едно повторение. Направете 2 серии по 15-20.

2. Легнете по гръб и поставете ръце на тила. Опънете крака с пръсти в контра шпиц и ги повдигнете на педя от пода. Като вдигате горната част на гърба, се усучете в талията и опитайте да докоснете дясното коляно с левия лакът. След това направете същото противоравно. Продължавайте така равномерно, без да отпуснете краката и тавата на пода. Направете 2 серии от по 45-60 секунди.

3. Легнете по корем и подпрете ръце на бозу уред (или на по-дебела възглавница). Опънете лакти и стегнете целия корпус. Сгънете десния крак, усучете се в талията и изнесете шлялото встрани. Върнете се обратно и изпълнете с другия крак. Повторете по 20-25 пъти.

4. Легнете на дясната си страна на бозуто. Уредът е точно под талията. Опънете крака и изнесете външния по-назад. Поставете ръце на тила. От това положение повдигнете тавата и горната част на корпуса, без да променяте положението на останалата част от тялото. Направете 2 серии по 20-25 повторения първо в едната посока, а след това и в другата.

5. Върнете се в изправен стоеж, разтворете крака и повдигнете гирата над главата. Като фиксирате таза неподвижно, първо се наведете вдясно, след това бавно вляво. Това е едно повторение, направете 20-25.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар