Какво означава болката в различни части от тялото

Човешкият организъм е удивителна система, в която отделните части са свързани помежду си


ГЛАВОБОЛИЕ

Ако постоянно сте под стрес и изпитвате сериозни натоварвания, не се учудвайте, че често ви боли глава. Най-добрият начин да победите главоболието, е да практикувате отпускащи упражнения – йога, медитация и т.н.

ШИЯ

Човек, който не може да си прости нещо, се оплаква от болки в областта на врата. Товарът на вината парализира това място. В този случай трябва да престанете да се самоанализирате и да не се поддавате на угризенията на съвестта.

За да премине болката в шията, трябва да приемате света такъв, какъвто е във всичките му проявления. Научете се да прощавате на себе си и на околните.

РАМЕНЕ

Раменете са зона, където лежат цялата отговорност и грижите на човека. Най-доброто средство против болки в раменете е да споделите товара на грижите с близките си, да престанете да се нагърбвате сами с всичко.

БОЛКА В ГОРНАТА ЧАСТ НА ГЪРБА

Тази зона отговаря за любовта, за получаването и даването на любов. Ако ви боли тази област, е време да обърнете внимание на отношенията си с хората, да се постараете да балансирате процеса на обмяна на енергии, като равномерно получавате и давате любов.

КРЪСТ

Долната част на гърба отговаря за финансовите дела. Ако сте недоволни от материалното си положение, не се учудвайте, че кръстът често ви боли. Постарайте се разумно да се разпореждате с парите си.

ЛАКТИ

Лактите са отражение на това колко сте жестоки с външния свят. Бъдете по-добри, правете компромиси и тази област няма да ви създава проблеми.

PЪЦE

Чрез ръцете се осъществяват повечето взаимодействия с външния свят. Болката в тях свидетелства за дефицит или за излишък
от общуване с хората. Всичко трябва да е с мярка.

БЕДРА

Бедрата отговарят за движението напред, към бъдещето. Не се страхувайте от промени, гледайте в очите събитията, които ви предстоят, и няма да изпитвате болка в бедрата. Бъдете гъвкави и открити за всичко ново – това е залог за добро психическо и физическо здраве.

КОЛЕНЕ

Коленете изобразяват проблеми със са-мооценката. Ако човек незаслужено се подценява или надценява, няма да избегне неприятностите с коленете. Опитайте се да спрете да мислите за себе си и околните прекалено сериозно. Научете се да се отнасяте с чувство за хумор към себе си и към ситуациите, с които ви сблъсква животът.

ПРАСЦИ

Обидите и завистта се концентрират в прасците. Научете се да живеете с мир в душата. Тогава няма да изпитвате дискомфорт от мускулно напрежение в тази област.

ГЛЕЗЕНИ

Болката в тази част на тялото свидетелства, че не умеете да се отпускате и да се наслаждавате на момента.

СТЪПАЛА

При болки в стъпалата трябва да се научите да освобождавате негатива и проблемите, да не зацикляте върху лошото. Ценете всяка позитивна дреболия и по-малко обръщайте внимание на сериозните проблеми.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар