Намалява холестерола и кръвното налягане, помага за отслабване и повишава имунитета

Ето защо трябва да ядете дюля редовно

Сезонните плодове са пълни с витамини и минерали и са богати на съставки, чиято роля е да подсилят имунитета ни.

Добрият избор на храни влияе върху по-доброто качество на съня, нивото на физическа активност, концентрацията и помага за предотвратяване на умората по естествен начин, а една от тези храни е дюлята.

Дюлята принадлежи към същото семейство билки като ябълките и крушите. Рядко се консумира пряснd, но може да се използва за приготвяне на вкусен сок, компот, конфитюр, ликьор или сладко.

Ето няколко причини, поради които трябва да консумирате дюля:

Помага при отслабване

Дюлята е с ниско съдържание на калории и високо съдържание на фибри и витамин С. Затова е чудесен избор за всички, които искат да регулират телесното си тегло.


Добре е за храносмилането

Дюлята може да помогне за лечение на стомашни язви, диария и лошо храносмилане. Компотът от дюли действа успокояващо на стомаха и регулира храносмилането.

Влияе върху здравето на сърцето

Дюлята съдържа пектин, който намалява нивото на лошия холестерол в кръвта и регулира здравето на кръвоносните съдове. Съдържащият се в нея калий понижава кръвното налягане, а на здравето на сърцето също влияе витамин С.


Предотвратява анемията

Високото съдържание на желязо в дюлята предотвратява анемията и влияе благоприятно на кръвната картина.

Страхотна е за повишаване на имунитета

Витамин С, който е в изобилие в дюлята, осигурява добра защита на организма от инфекции и укрепва имунната система, което е особено важно през сезона на настинки и грип.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар