Правилните упражнения, които ефективно стягат корема

Искате бързо да стегнете корема. Няма магичен начин да стане плосък като тепсия, но може да си помогнете с правилно подбрани упражнения


За тях ви е необходима фитнес топка, която е добре да имате винаги под ръка у дома. Дори да не я използвате за спорт, заместете стола с нея. Така ще поддържате неусетно гърба си в най-правилната позиция.

1. Подпрете се на опънати ръце и поставете ходилата върху топката. Дланите са точно под раменете, тялото е стегнато и в една линия от главата до петите. Напрегнете мускулите, сгънете колене и изтъркаляйте топката към лявото рамо, като се усуквате в талията. Задръжте в крайната точка 2-3 секунди и се върнете бавно обратно. Следващия път изтъркаляйте топката към дясното рамо. Това е едно повторение. Направете 2-3 серии от по 10-15.

2. Застанете на колене с леко разтворени крака. Наведете корпуса леко напред и се подпрете на топката. Стиснете длани в юмрук, за да ви е по-лесно за пазите равновесие. Изтъркаляйте топката бавно напред, докато бедрата и корпусът застанат в една линия. Дръжте корема стегнат през цялото време, не допускайте извиване в кръста. Върнете се по обратния път. Направете 3-4 серии от по 10-15 повторения.

3. Седнете на топката и стъпете стабилно. Ходилата са разтворени на ширината на раменете, а коленете са под прав ъгъл. Легнете върху топката, трябва да е точно в средата на гърба. Поставете ръце на тила с лакти встрани. Не променяйте положението им през цялото упражнение. Като натискате гърба към топката направете коремна преса. Повдигнете се бавно, след това се отпуснете обратно със задържане. Направете серии от по 15-20 повторения.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар