Ако искате да отслабнете, това е правилната диета!

Средизомноморската е най-щадяща здравето и теглото не се връща

Диетолозите са съгласни – тези 4 диети са много вредни и трябва да се избягват.

Кето диета

Кето диетата е с ниско съдържание на въглехидрати (само 5 процента), повечето калории, между 65 и 80 процента, идват от мазнини и 15-25 процента от протеини. За да практикувате тази диета, трябва да ядете много мазнини, бекон, яйца и масло.

Кето диетата произлиза от думата „кетогенна“, която се основава на доказаната телесна функция за изгаряне на мазнини, когато въглехидратите не са на разположение като енергиен източник (кетоза). Използването на кето диета за отслабване е сложно, защото теглото се връща много бързо. Кетогенната диета е подходяща за хора, които имат здравословни проблеми и които са подпомогнати от липсата на въглехидрати, но за всички останали тази диета може да причини запек, образуване на камъни или пясък в бъбреците, криза поради липса на въглехидрати (грип – подобни симптоми) и проблеми със сърдечно-съдовата система.

Пълни 30 дни

Тази диета означава консумиране на пълноценни храни с минимум техническа обработка и се прави в продължение на 30 дни. По време на тази диета не се консумират захар, алкохол, кафе, бобови растения, сладкиши, млечни продукти, преработени храни и др. Диетолозите смятат, че тази диета е строга и че единственото добро в нея е премахването на захарта и алкохола. Човешкото тяло се нуждае от зърнени култури и бобови култури и след 30 дни тялото ще изпита шок и ще възстанови много бързо загубеното тегло.

Изчистване със сок

Тази диета включва използването на смутита през целия ден. Твърдите храни се елиминират от диетата и се правят зеленчукови сокове и вода. Някои хора практикуват тази диета за няколко дни, но диетолозите казват, че тя е изключително опасна и не е полезна за тялото. Лишаването на тялото от твърда храна е нещо, което може да допринесе за загуба на тегло, но да навреди на здравето.

Палео диета

Палео диетата е консумацията на храни, които са били на разположение в ерата на палеолита: плодове и зеленчуци, постно месо и риба, ядки. Въпреки това постоянната палео диета не е устойчива и след като се върнете към нормалната си диета, теглото ви ще се върне…

Кои диети са подходящи за отслабване?

Експертите казват – средиземноморската диета! Тази диета е обявена за най-добрата диета за всички времена от няколко поредни години и е известно, че съдържа много здравословни мазнини като зехтин и риба.

Нищо не е забранено при тази диета, въпреки че някои храни като яйца, пилешко, млечни продукти, червено месо и преработени храни се ядат умерено, за да се поддържа ниско количество наситени мазнини.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар