Навици, които ще превърнат лицето ви в печена ябълка

Ще ви кажем какво да направите, за да не избегнете ефекта „печена ябълка“ върху лицето си

„Печена ябълка“ е вид стареене. Нейната особеност е фина мрежа от бръчки. Като правило дамите с този тип са слаби, имат крехка физика. И не на последно място – често сами са допринесли за сбръчкването на кожата. Как? Ето част от техните привички.

ЗАБРАВЕТЕ ЗА СЛЪНЦЕЗАЩИТНИЯ КРЕМ

Първо, ако обичате да правите слънчеви бани, без да използвате слънцезащитни продукти, скоро ще се „изпечете като ябълка“. Фотоувреждането ускорява и засилва процеса на стареене на кожата, а именно, има нарушение на синтеза на меланин, което води до появата на пигменти, колагенът се разрушава, което води до намаляване на еластичността на кожата, образува се хиперкератоза (удебеляване на роговия слой). Готови ли сте да остареете по-рано заради красивия си тен?

ИМАТЕ ВРЕДНИ НАВИЦИ

На второ място, лошите навици, като пушене и редовно пиене на алкохол, също много изчерпват кожата и допринасят за появата на фини бръчки и суха кожа. Димът от цигарите може да изсуши и дразни кожата и да придаде землист тен. Под въздействието на никотина се активира работата на свободните радикали, което причинява бързо стареене на кожата, като намалява производството на колаген и еластин.

ЛОША ГРИЖА ЗА КОЖАТА

Трето, неправилната домашна грижа също може да изчерпи липидната бариера и да доведе до бръчки. Така че, използването на агресивни почистващи препарати, честото използване на киселини, домашни пилинги, скрабове повече от веднъж седмично също води до изсушаване на кожата.
Навикът да не премахвате грима преди лягане също може да има отрицателен ефект върху лицето ви.

НЕ ВЪЗСТАНОВЯВАЙТЕ ЗАГУБИТЕ НА ТЕЧНОСТ

Много сух въздух поради топлина или през зимата поради нагряване може да изсуши кожата. Тялото на възрастен е 65% вода. Кожата е орган като сърцето и мозъка, който също се нуждае от вода, за да функционира правилно. Много е важно да се възстанови загубата на течности от изпотяване. Водата е основно хранително вещество за нашето тяло.

СПЕТЕ НА СТРАНА ИЛИ ВЪРХУ ЛИЦЕТО СИ

Навикът да спите настрани или по лице на възглавница вреди и на кожата на лицето, шията и деколтето. В млада възраст, буквално час след такъв сън, бръчките се изправят, но в по-зряла възраст, за да се отървете от гънките, ще са необходими услугите на козметик. Затова опитайте да се научите как да спите по гръб. Качеството на съня също е важно. След пълноценен нощен сън кожата на лицето блести от свежест и здраве!

Необходими са време, желание и сила на волята, за да се формират нови, правилни привички. Здравословните навици не само ще донесат красота на кожата ви, но и здраве на цялото ви тяло.

НЕ СПАЗВАЙТЕ ДНЕВЕН РЕЖИМ И СПЕТЕ ПО-МАЛКО

Липсата на разходки на чист въздух, липсата на адекватен сън през нощта, леки закуски в движение и липса на адекватно хранене води до изчерпване на тялото и всичко това се отразява на лицето ви.

Здравето на жената до голяма степен зависи от нейните гастрономически навици. Уверете се, че вашата диета съдържа балансирана комбинация от протеини, мазнини и въглехидрати, както и достатъчно количество витамини и минерали. След като подхранвате кожата отвътре, можете да консолидирате и засилите ефекта, като включите козметичните продукти в грижата.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар