5 причини, поради които определено трябва да ядете хляб

Той дори съдържа хормона на щастието

През последните години хлябът се превърна в един от основните виновници за затлъстяването, а диетите, които елиминират хляба от диетата, станаха много популярни.

Но не си падайте по различните „конспирации“ срещу хляба – затова е важно да го ядете.

Ще имате повече енергия

Хлябът съдържа въглехидрати, но диетологът Дон Джаксън Блатнер казва, че това не означава непременно, че е вреден за вас. Той ви съветва да намалите приема на бял хляб, който е прекалено преработен и не съдържа фибри и повишава нивата на кръвната захар, но затова смята, че трябва да консумирате пълнозърнест хляб.

„Тази версия на хляба е по-малко обработена и съдържа повече фибри“, каза Блатнер.

Ще бъдете по-здрави

Изследванията, проведени през 2016 г., показват, че въглехидратите, съдържащи пълнозърнести храни, имат добър ефект върху общото здравословно състояние и намаляват риска от сърдечно-съдови и хронични заболявания.

Ще бъдете по-щастливи

Въглехидратите повишават нивото на серотонин, хормон, който влияе на настроението. По този начин ще намалите стреса и безпокойството, което също е важно за поддържане на стройна фигура.

Можете да отслабнете

Пълнозърнестият хляб е пълен с хранителни вещества, така че ще бъдете сити за дълго време и по този начин ще ядете по-малко. Тъй като те са сложни въглехидрати, те се разграждат по-бавно в организма, така че захарта не влияе и нямате апетит за нещо сладко.

Ще регулирате работата на червата

Хранителните фибри също са важни за нормалното функциониране на червата. Пълнозърнестите храни ще помогнат на храната да се движи през червата с постоянна скорост, така че ще ги изпразвате редовно и по този начин ще се отървете от токсините от тялото.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар