5 диети, които са одобрени от медицината и науката

В момента е най-популярно да се храним с това, което са яли праисторическите хора

Диетите са много опасни, ако ги приемате лекомислено и затова е много важно да се консултирате с Вашия лекар, преди да промените диетата си, а тези 5 диети са научно доказани и ефективни.

Ето 5 диети, които са одобрени от медицината и науката

1. Диета с ниско съдържание на въглехидрати

Това е диета с ниско съдържание на въглехидрати и е идеална за хора, които искат да отслабнат, защото оптимизира здравето и намалява риска от заболявания. Тя е гъвкава и ви позволява да регулирате приема на въглехидрати в зависимост от това, което искате да постигнете.

По време на тази диета ядете много зеленчуци, месо, риба, яйца, плодове и ядки, както и мазнини, но малко нишесте, захар и преработени храни.

2. Средиземноморска диета

Средиземноморската диета е чудесна диета, която е проучена подробно. Тя е особено ефективна за предотвратяване на сърдечни заболявания. Приемат се храни, които обикновено се ядат около Средиземно море през 20-ти век и по-рано.

Средиземноморската диета включва риба, плодове и зеленчуци, месо, зърнени храни, бобови растения, млечни продукти и зехтин.

3. Палео диета

Палео диетата е много популярна и ефективна за отслабване и подобряване на общото здравословно състояние. В момента това е най-популярната диета в света. Тя се основава на яденето на непреработена храна, за която се смята, че прилича на храна, която е била достъпна за някои предци от палеолита.

4. Веганска диета

Веган диетата става все по-популярна. Тя е свързана с редица ползи за здравето, включително загуба на тегло, подобрено здраве на сърцето и по-добър контрол на кръвната захар. Диетата се основава на растителна храна и премахване на всички животински продукти.

5. Безглутенова диета

Безглутеновата диета е от съществено значение за хората с непоносимост към глутен, протеин, който се съдържа в пшеницата, ръжта и ечемика. За оптимално здраве трябва да се съсредоточите върху всички храни, които са естествено без глутен. Трябва обаче да се има предвид, че нездравословните храни без глутен все още са нездравословни храни.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар